Obavijesti Video Pretražite Navigacija
La vita è bella

Video zbog kojeg ćete pustiti suzu: Djevojčica koju je otac učio da se smije dok oko njih padaju bombe sada je na sigurnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video u kojem se Salwa (3) u očevu naručju igra i smije dok u njihovoj okolici u gradu Idlibu padaju bombe postala je viralna prošli mjesec. Uz pomoć turske vlade, obitelj je prešla tursku granicu.

Trogodišnja sirijska djevojčica koju je otac Abdullah Mohammad učio da se zvuku bomba smije umjesto da ih se boji stigla je na sigurno, u Tursku, piše BBC. 

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Video u kojem se malena Salwa u očevu naručju igra i smije dok u njihovoj okolici u gradu Idlibu padaju bombe postala je viralan prošli mjesec. Nasmijana djevojčica bila je na naslovnicama mnogih svjetskih medija.

Njezin otac puštao joj je zvukove djece koja gledaju vatromet kako bi joj pokazao da buka može biti zabavna. Njegova kći usred rata ostajala je mirna i sretna.   

Turska vlada pomogla je njezinoj obitelji da prijeđe granicu, 25. veljače. Smjestili su ih u izbjeglički kamp na jugu Turske. 

Novinarka Guardiana Bethan McKernan na Twitteru je objavila njihovu sliku u novom okruženju. 

"Prvi put u životu može se smijati normalnim stvarima", napisala je novinarka. 

Otac djevojčice rekao je kako je snimkom želio poslati poruku međunarodnoj zajednici. Sretan je što je trenutačno u Turskoj i što će Salwa moći ići u školu. No nada se da će rat u Siriji završiti i da će se obitelj vratiti kući. 

U Turskoj se trenutačno nalazi oko 3,7 milijuna izbjeglica. Dio njih turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pustio je prema Europi prošli tjedan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene