Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drugi slučaj u kratkom periodu

FOTO/VIDEO Završena akcija spašavanja: Dječak (6) preminuo nakon što su ga izvukli iz bunara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestogodišnji dječak preminuo je nakon što je prije tri dana upao u bunar. Tijelo je izvučeno u petak poslijepodne po lokalnom vremenu.

U afganistanskom selu Shokak šestogodišnji dječak Haidar u utorak je upao u bunar. Dubina bunara iznosi 25 metara, a dječak je zapeo na 10 metara dubine.

Dječak nije preživio, piše BBC

Spasioci su u petak poslijepodne izvukli šestogodišnjeg dječaka Haidera iz bunara.

Lokalni novinar rekao je za BBC da dječak nije reagirao i nije disao kada su ga izvukli iz bunara u južnoj pokrajini Zabul.

Spasioci su izvijestili da od četvrtka iz bunara nije izlazio nikakav zvuk. "Mladi Haidar je zauvijek odvojen od nas", rekao je viši savjetnik talibanskog ministarstva unutarnjih poslova Anas Haqqani.

Tri dana trajalo spašavanje

Kako piše CBS, nadležne službe dale su sve od sebe da bi spasile dječaka.

"Jesi li dobro, sine moj? Pričaj sa mnom i ne plači, radimo na tome da te izvučemo", rekao je otac dječaku dok su ga pokušali izvući.

"U redu, nastavit ću pričati", odgovorio je tada dječak žalosnim glasom.

 

 

Spasioci su užetom spustili kameru niz uski bunar da bi mogli znati u kakvoj je dječak situaciji. "Tamo je tim s vozilom hitne pomoći, kisikom i drugim potrebnim stvarima", napisao je na Twitteru Abdullah Azzam, tajnik zamjenika premijera Abdulghanija Barade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGIČAN KRAJ VIDEO/FOTO Šok u Maroku zbog smrti dječaka, tuguje cijeli svijet: "Rayanova hrabrost će ostati u našem sjećanju i bit će nam inspiracija"

Pročitajte i ovo Bunar (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) preuzak otvor Već dva dana spasioci pokušavaju izvući 5-godišnjaka iz bunara dubokog 32 metra. Spustili mu masku s kisikom, hranu i vodu

Spasioci su kopali otvoreni rov iz kuta na površini kako bi pokušali doći do točke gdje je dječak zarobljen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene