Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena živa i zdrava

Cure detalji o otmičaru australske Maddie McCann, za kojom se tragalo 18 dana: "Moj sin je pobjesnio kada je čuo da je on otmičar, prebio ga je"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cure detalji o otmičaru malene Cleo Smith (4), koja je pronađena nakon nestanka u jednom australskom kampu. Policija je tragala za njom 18 dana, a otmičar ju je držao u kući udaljenoj tri kilometara od njezine obiteljske kuće.

Četverogodišnja Cleo Smith, koja je prije više od dva tjedna nestala u Australiji, pronađena je živa i zdrava. Australska policija objavila je da je Cleo Smith pronađena u kući u gradu u Carnarvonu, samo tri kilometara od njezine obiteljske kuće. 

Otmičar malene djevojčice je 36-godišnji Terry Kelly, kojeg je policija uhitila nakon što je viđen kako kupuje pelene u jednom dućanu iako uopće nema djece.

Daily Mail piše kako je otmičara australske Maddie McCann u zatvoru prebio drugi zatvorenik. Majka zatvorenika koji ga je pretukao rekla je da je njezin sin pobjesnio kada je čuo da je oteo četverogodišnjakinju te da ga je prebio na mrtvo ime. "Mog sina su morali izvući iz zatvora u okovima, a Kelly je odveden u bolnicu. Bio je u jako lošem stanju", rekla je majka zatvorenika. Kelly je viđen ispred policijske postaje u vozilu hitne pomoći. Imao je veliki zavoj oko glave, a vozili su ga u bolnicu.

Dvaput je odveden u bolnicu zbog samoozljeda prije nego što je ispitan i optužen za razna kaznena djela povezana s otmicom, navodi se u priopćenju policije u državi Zapadnoj Australiji.

Policija je objavila kako otmičar nije registrirani seksualni prijestupnik, ali da je od ranije poznat policiji. Djevojčica je pronađena u oronuloj kući u gradu u Carnarvonu. Igrala se sama s igračkama, a njezin otmičar tada nije bio u kući. 

Uhićen je prije nego što je izvršen nalog za pretres u obližnjoj napuštenoj kući u kojoj su pronašli malenu Cleo. Njegovo imanje udaljeno je samo sedam minuta vožnje od mjesta nestanka Cleo. Susjedi kažu da je bio samotnjak, čudan i sumnjiv. 

Osim što je kupovao pelene premda nije imao djece, susjeda kaže da je iz kuće čula plač djeteta, iako to tada nije povezivala s otmicom i nestalom djevojčicom. 

Malena Cleo je nestala iz kampa Blowholes u Macleodu 16. listopada. Obitelj ju je zadnji puta vidjela te noći, kad je tražila vodu oko 1 sat ujutro. Kad su se probudili oko 6, nje nije bilo. Policija u Australiji tražila je djevojčicu punih 18 dana, a cijeli slučaj javnost je podsjećao na nestanak Madeleine McCann 2007. godine. 

Policija je objavila audiosnimku ulaska u kuću i pronalaska djevojčice u jednoj prostoriji. "Imamo je. Imamo je", moglo se čuti kako govori policajac.

Nakon što su je nekoliko puta pitali kako se zove, malena je odgovorila: "Zovem se Cleo". Pronađena je kako se igra s igračkama s upaljenim svjetlom, rekla je policija.

Nakon što je upoznao njezinu obitelj, državni premijer Mark McGowan rekao je da je Cleo "vrlo bistra, optimistična, slatka djevojčica" i kako se čini da se "vrlo dobro prilagodila", s obzirom na tešku situaciju koja ju je snašla.

S njom će razgovarati stručni dječji psiholozi, a vlasti su uputile njezine roditelje kako da razgovaraju s njom kako bi joj sačuvale memoriju, priopćile su vlasti.

Hashtag #CleoSmith u trendu je na Twitteru od srijede, a fotografija koju je objavila policija na kojoj se vidi nasmijana Cleo kako maše iz bolničkog kreveta i prikupila je gotovo 54.000 "lajkova".

Ljubičasti i ružičasti baloni krasili su ulice, a mnoge znamenitosti u Perthu, glavnom gradu Zapadne Australije, u srijedu navečer su osvijetljene plavom bojom u znak zahvale policiji za njihov trud.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene