Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brutalan zločin

Detalji kuće strave u kojoj su zločinci ubijali i samljeli svoje žrtve: Pronađen DNK dvojice, ali gdje je još 11 nestalih?

U industrijskom stroju za mljevenje mesa zločinačke skupine koju je vodio Veljko Belivuk pronađena su najmanje dva DNK uzorka ljudi koji su netragom nestali tijekom prošle godine.

U industrijskom stroju za mljevenje mesa koji se nalazio u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek vjerojatno su pronađeni DNK uzorci Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje

Riječ je o dvjema od čak 13 osoba koje su nestale bez traga i za koje se sumnja da su žrtve toga klana, piše Blic

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je u ponedjeljak da su u stroju za mljevenje mesa u vikendici Belivuka i Miljkovića pronađeni DNK uzorci različitih žrtava.

"Nijedan zločin klana Belivuk - Miljković neće ostati nerasvijetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazio industrijski stroj za mljevenje mesa, pripadnici MUP-a i Tužiteljstva za organizirani kriminal definitivno su potvrdili da se u tom stroju nalazilo više DNK-ova različitih žrtava klana", rekao je Vulin. Dodao je i da je ta "ubilačka grupa" ljude mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mljela njihove ostatke, a zatim ih uništila i razbacala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Skupljamo dokaze za ubojstva" Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača

Velja Nevolja uhićen je 4. veljače u Rudniku u velikoj akciji policije i Sigurnosno-informativne agencije (BIA), a uz njega je uhićeno još 15 članova grupe, među kojima i njegov najbliži suradnik Marko Miljković. Svi su uhićeni u trenutku kad su se pripremali spaliti vozila kojima su se koristili za izvršenje kaznenih djela.

Policija zasad osnovano sumnja da je ta kriminalna grupa ubila najmanje troje ljudi, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju i Gorana Veličkovića Goksija.

Među potencijalnim su žrtvama Nevolje i Miljkovića i javnosti nepoznati mladići čija su imena prvi put objavljena početkom veljače. Većina zasad poznatih otmica odvijala su se od kolovoza do studenog 2020. godine, a u javnosti se listopad spominje kao udarni mjesec u kojem je Nevoljina skupina počinila najveći broj zlodjela, piše Blic

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene