Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ciklonska bomba

VIDEO Kaos u SAD-u: Gradovi paralizirani, u automobilu pronađeno tijelo žene, s drveća padaju uginule iguane

Snježna mećava koja već dva dana hara sjeveroistokom Sjedinjenih Država nastavila se u nedjelju donoseći obilan snijeg i snažan vjetar s naletima brzine do 120 kilometara na sat.

U Bostonu je u subotu potkraj dana bilo gotovo 60 centimetara snijega, kao i rekordne 2003., cijela regija gotovo je paralizirana, u prometu je kaos, prekinuta je opskrba električnom energijom i temperature su polarne.  Gomile snijega prebacuju se s ulica na prazna parkirališna mjesta. Tamo će ostati dok se ne otope.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

"Nismo imali ovakvu mećavu jako dugo, kažu od 2015. Prilično je opasno, puno je snijega. Puno snijega, puno vožnje, puno utovara. I još nije gotovo. Još nije završeno", rekao je Dominic Torre, vozač ralice u Bostonu.

Svi koji izlaze iz svojih domova pozivaju se na poseban oprez.

"Prilično je opasno s udarima vjetra od stotinjak km/h. Što se tiče dubine, na mjestima je jako dubok zbog vjetra i nanosa. Vani je dosta opasno i ne bih htio voziti", naveo je stanovnik Bostona.

U prometu je kaos. Aviokompanije su otkazale gotovo šest tisuća letova. Samo u Massachusettsu bez struje su deseci tisuća kućanstava.

Ako se pita najmlađe, problema nema. U tolikim količinama snijega nemoguće je ne uživati. A pita li se starije...Snježna oluja polako se smiruje, ali na zatopljenje će istok SAD-a još morati pričekati. Porast temperatura očekuje se tek sredinom tjedna.

Ciklonska bomba

Mećava je "ciklonska bomba", oluja koju karakterizira eksplozivna snaga brzog pada atmosferskog tlaka, potvrdila je nacionalna meteorološka služba (NWS).

NWS je zabilježio nalete vjetra od 80 do 120 kilometara na sat i prognozirao je za noć polarne temperature i prekide u opskrbi strujom.

Više od 95.000 kućanstava ostalo je bez struje, objavile su u subotu navečer vlasti.

Nekoliko gradova prijavilo je apsolutne rekorde od više od 70 centimetara snijega.

Pozvali građane da izbjegavaju kretanje

Vlasti su u subotu navečer ponovno pozvale građane da izbjegavaju kretanja barem do nedjelje prijepodne zbog smanjene vidljivosti.

U New Yorku, ralice polako čiste ulice, u Central Parku napadalo je 20 centimetara snijega i mnoge željezničke linije ne prometuju.

Metro vozi gotovo normalno i služi kao sklonište tisućama beskućnika.

Sjeverno od grada, na Long Islandu, u srcu oluje, napadalo je 60 centimetara snijega.

Jedna žena pronađena je mrtva u svojem automobilu.

U subotu je u regiji odgođeno više od 3500 letova, a više od 1200 odgođeno ih je za nedjelju.

Val hladnoće zahvatio je cijelu obalu. Na tropskoj Floridi objavljena su upozorenja zbog poledice. Temperature su blizu ništice. Toliko je hladno da iguane padaju s drveća omamljene od hladnoće ili uginule.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene