Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nastavimo, ali mirno!''

Brat Georgea Floyda održao dirljiv govor i poručio prosvjednicima: ''Ako ja ne dižem stvari u zrak i ne uništavam, što vi onda radite? Ništa od toga neće ga vratiti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Terrence Floyd, brat Georgea Floyda, čija je smrt izazvala prosvjede diljem SAD-a, posjetio je jučer mjesto na kojem je preminuo njegov brat i održao dirljiv govor u kojem je prosvjednicima poručio da se suzdrže od nasilja i uništavanja stvari.

Brat Georgea Floyda održao je dirljiv govor na mjestu na kojem je ubijen njegov brat, čija je smrt pokrenula lavinu prosvjeda u SAD-u, od kojih su brojni nasilni.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Terrence je poručio ljudima da nastave s prosvjedima, no da se suzdrže od nasilja. "I dalje ćemo nastaviti s ovim, no mirno", rekao je Terrence Floyd.

Rekao je da nasilni prosvjedi "mogu na trenutak dati zadovoljštinu", no da uzrokuju štetu. Dodao je da su prečesti brutalni incidenti policije vodili do nasilnih prosvjeda koji nisu rezultirali u promjeni politike.

''Razumijem da ste ljuti, ali ako ja ništa ne dižem u zrak, ne uništavam, ne radim nered u svojoj zajednici, što onda vi radite? Ništa ne radite! Jer ništa od toga neće vratiti mog brata'', kazao je.

"Sve ovo što radite, radite uzalud jer to neće vratiti moga brata natrag. On ne bi želio da ovo radite", rekao je kroz suze Terrence.

Poručio je okupljenima na bdijenju da situaciju mogu promijeniti tako što će prestati misliti da njihov glas nije važan te ih pozvao da izađu na izbore, ali ne samo na predsjedničke izbore, već sve. "Educirajte se, Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobijediti jer nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem. Tako ćemo ih prevariti, jer misle da ćemo nešto učiniti. Promijenimo to, učinimo ovo mirno, molim vas", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene