Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Strava u Italiji

Pijani vozač autom pokosio grupu turista, imao 1,97 promila: Među žrtvama i hrvatska državljanka - "Izgledalo je kao na bojnom polju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani vozač zaletio se u grupu njemačkih turista i pokosio ih. Šestero studenata poginulo je na mjestu nesreće. Vozač je uhićen.

Prema neslužbenim informacijama, među smrtno stradalima u naletu automobila na grupu turista u mjestu Lutagu (Luttach) u talijanskoj provinciji Bolzano je i jedna hrvatska državljanka, doznaje se u nedjelju navečer iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Pijani vozač usmrtio je šestero turista u ranim dvadesetima na sjeveru Italije u nedjelju ujutro kad se sportskim vozilom zabio u njih, objavila je talijanska policija.

Žrtve su uglavnom Nijemci. Vlasti vjeruju da je vozač bio pijan u trenutku kad je pogodio skupinu ljudi sportskim automobilom u planinskom selu Lutagu oko jedan sat u noći. Jedanaest drugih je ozlijeđeno, četvero od njih teško. 28-godišnji vozač, lokalni stanovnik, preživio je nesreću. Zadržan je u pritvoru i očekuje se da će se protiv njega pokrenuti istraga za ubojstvo, objavila je talijanska novinska agencija ANSA.

Mladi turisti došli su radi skijanja i vjeruje se da su se vraćali s plesa kad se nesreća dogodila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene