Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest i za Hrvate

Austrija treba 30.000 radnika, evo koja su zanimanja najpoželjnija i kolike su plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za one koji namjeravaju otići – evo dobre vijesti iz Austrije koja zapošljava oko 30.000 sezonskih radnika tijekom skijaške sezone.

Traže se svi profili – konobari i konobarice, kuhari i kuharice, sobari i sobarice, maseri i maserke...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pao snijeg FOTO Zabijeljele se austrijske Alpe: "Stigla zima! Još jučer je u nižim dijelovima bilo 26,5 stupnjeva" Kolika je plaća radnicima u Hrvatskoj? - 3 Vlada obećava poboljšanje Statistika pokazuje lagani rast prosječne neto plaće. No mnogima je ona i dalje nedosanjan san

Uvjeti rada ovise o kategoriji objekta, iskustvu i poznavanju njemačkog jezika. Posrednici između austrijskih poslodavaca i radnika u Hrvatskoj sve su češće agencije za zapošljavanje.

Plaće do 1.800 eura mjesečno

Evo što kažu o plaćama u Alpama.

„Plaće za konobara su negdje oko 1.600 do 1.800 eura, isto ovisno o njegovu znanju njemačkog koji je za konobare ključan. Za sobarice su uvjeti oko 1.400 eura plaće, za masere isto tako“, kaže Višnja Omrčen iz agencije za zapošljavanje

Bez posla 195.000 Hrvata

Prema podacima Eurostata, u kolovozu je zabilježena najniža stopa nezaposlenosti na području Europske unije u posljednjih devet godina. Bez posla je u kolovozu bilo 18,74 milijuna ljudi.

Najniža stopa nezaposlenosti zabilježena je u Češkoj, slijede ju Njemačka te Malta. Najviša je stopa nezaposlenosti u Grčkoj, Španjolskoj i Italiji.

U Hrvatskoj je nezaposlenost iznosila 10,9% što bi značilo da je bez posla bilo 195.000 Hrvata. Kada je riječ o mladima, u kolovozu je bez posla bilo 3,75 milijuna judi u Europskoj uniji. Najniža je stopa nezaposlenosti mladih u Njemačkoj, a najviša u Grčkoj. U Hrvatskoj je u kolovozu bez posla bilo 43.000 mladih.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene