Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska ili mađarska granica

'OVDJE VLADA POTPUNA KONFUZIJA' Andrija Jarak u Staroj Pazovi okružen migrantima, nitko ne zna kamo idu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migranti u Srbiji prosvjeduju. Njih nekoliko stotina izazvalo je prometni kaos u središtu Beograda, a potom su krenuli prema mađarskoj granici.

Budimpešta šuti, a granica je i dalje za migrante čvrsto zatvorena.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Snimka migranata na granici Srbije i Sjeverne Makedonije granica Srbije i Sj. Makedonije Objavljene uznemirujuće snimke: Policija na granici skinula ljude u gaće i tjerala ih da se smrzavaju

Dokle su migranti stigli i što planiraju ove noći, zna reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji se nalazi 35 kilometara od Beograda u Staroj Pazovi, okružen migranatima.

"Što planiraju, ne znaju niti oni sami. Nakon 35 kilometara prijeđenog puta su stali ovdje u centru Stare Pazove i sad vijećaju što i kako dalje", kaže reporter Dnevnika Nove TV, koji je čuo i predstavnika Ureda za izbjeglice srbijanske vlade, koji je migrante uporno nagovarao da krenu prema hrvatskoj, a ne mađarskoj granici, jer je ta granica u potpunosti zatvorena.

"Oni (migranti) još uvijek ovdje dogovaraju i raspravljaju što će ovdje napraviti. Vlada jedna potpuna konfuzija i nitko zapravo ne zna kud bi oni trebali nastaviti. Više od 5000 izbjeglica je u Srbiji u ovom trenutku i ovo je na neki način prethodnica. Ako oni uspiju prijeći u Hrvatsku ili Mađarsku, onda bi i velika većina ostalih krenula", kaže Andrija Jarak.

"Informacije koje imam ovdje u Srbiji kažu da ih je zavarao ovaj neuspjeli referendum u Mađarskoj. Dio izbjeglica je to protumačio kao činjenicu da će Viktor Orban i njegova vlada otvoriti granicu, što je uistinu teško vjerovati da se uopće može dogoditi. Tu su i Liječnici bez granica i predstavnici srbijanskog vladinog ureda za izbjeglice. Svi pokušavaju pomoći, ali nitko ne zna kamo će migranti krenuti dalje", izvještava Andrija Jarak.

Od Stare Pazove do granice s Hrvatskom ima 60-ak kilometara, a do mađarske granice 120 kilometara. "Za vjerovati je da će migranti ipak krenuti prema mađarskoj granici, no trenutno vlada potpuna konfuzija", rekao je Jarak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene