Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uočen dim

Napetost uoči inauguracije: Naređena evakuacija Kongresa zbog "sigurnosne prijetnje", a vatrogasci otkrili o čemu se radilo

Iznad zgrade američkog Kongresa vidljiv je bio sivi dim no vatrogasci su ubrzo objasnili o čemu je riječ.

Zgrada američkog Kongresa u Washingtonu u ponedjeljak je bila blokirana zbog "sigurnosne prijetnje izvana".

Pročitajte i ovo Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga" Ilustracija napadnuti dronom SAD obećao osvetu za ubijene vojnike, javio se Iran: "Odgovorit ćemo na svaku prijetnju"

Na društvenim mrežama brzinom se proširila snimka Kapitola iznad kojeg se vidi sivi dim. Policija u Kongresu pozvala je sve koji su u blizini da potraže zaklon, a svi sudionici generalne probe za inauguraciju predsjednika Joe Bidena evakuirani su. 

Dim koji se dizao iznad kompleksa, prema svjedocima, nakon nekoliko minuta se razišao. Navodno se nedaleko od zgrade zapalio šator u kampu za beskućnike.

Vatrogasna služba Washigtona ubrzo je objavila da je izbio požar u obližnjoj uličici te je brzo ugašen.

"To objašnjava dim koji su mnogi uočili", poručili su. U tijeku je očevid.

Američka tajna služba također je putem Twittera poručila kako su službe izašle na teren zbog manjeg požara nedaleko od Kapitola.

"Zbog sigurnosti kompleks Kapitola privremeno je bio blokiran. Nema prijetnje za građane", objavili su.

 

Sat i pol nakon evakuacije na razglas je puštena obavijest da je situacija čista i da se svi mogu vratiti svojim aktivnostima, javlja Fox News.

U Washingtonu 25 tisuća pripadnika Nacionalne garde

Koliko je situacija u američkom glavnom gradu napeta, vidi se i po tome što su zbog malog incidenta izdani drastični naputci za Kongres i okolne zgrade. U Washingtonu se ususret inauguraciji u srijedu raspoređuje više od 25 tisuća pripadnika Nacionalne garde , ali ide se i korak dalje pa FBI pojedinačno provjerava svakog gardista.

Dodatni oprez svih službi sigurnosti aktiviran je nakon što su pristaše predsjednika na odlasku Donalda Trumpa nasilno upali u zgradu Kongresa 6. siječnja. Nacionalna garda od tada nadzire cijeli kompleks i okolno područje, a 13. siječnja dok je Donji dom Kongresa raspravljao i naposljetku prihvatio rezoluciju o Trumpovu opozivu, stotine pripadnika Nacionalne garde bile su i unutar kompleksa kako bi osigurali Kapitol od novih upada.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene