Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"American Murder"

Zadavio suprugu i dvije kćerkice - nju je zakopao, a djevojčice bacio u spremnik za naftu: Dokumentarac kakav još niste gledali otkriva što se krije iza slike "idealne obitelji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"American Murder: The Family Next Door" novi je Netflixov dokumentarac o jezivom zločinu koji je otkrio što se krije iza slike naizgled savršene američke obitelji.

Mladi, zgodni, uspješni, idealan par iz susjedstva. Tako bi se ukratko mogli opisati 33-godišnji Christopher Watts i njegova 34-godišnja supruga Shannan. S dvoje djece, trogodišnjom Celeste i četverogodišnjom Bellom, te još jednim djetetom na putu odavali su dojam sasvim obične američke obitelji iz predgrađa grada Fredericka u Coloradu, sve dok se jednog jutra nije dogodio nezamisliv zločin koji je šokirao cijeli svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dick Johnson je mrtav "Smrt mu dobro pristaje": Vlastitog oca hladnokrvno je 'ubila' nekoliko puta, uz ovaj dokumentarac smrt nikada nije bila zabavnija

Tog 13. kolovoza 2018. Chris Watts je u mahnitom pohodu ubio suprugu i svoje dvoje male djece. U navali bijesa zadavio je Shannon, njezino tijelo stavio u prtljažnik automobila te se s djecom uputio na zemljište u vlasništvu naftne tvrtke u kojoj je radio. Tamo je zakopao Shannon i potom hladnokovrno zadavio svoje dvije djevojčice i njihova tijela stavio u spremnike sirove nafte.

Pretvarao se da je zabrinut zbog nestanka

Shannonini prijatelji prijavili su njezin nestanak, a Chris se cijelo vrijeme pretvarao da je zabrinut zbog nestanka te je u svim medijima apelirao na bilo koga tko ima informacije o njoj.

Nakon što nije prošao ispitivanje na detektoru laži, Chris je prvo policiji tvrdio da je Shannon zadavila Celeste i Bellu, a on ju je nakon toga ubio. No na kraju je priznao da je ubio cijelu svoju obitelj jer je želio započeti novi život s ljubavnicom.

Osuđen je na pet uzastopnih životnih kazni bez mogućnosti uvjetnog otpuštanja, a priče o naizgled savršenoj obitelji tjednima nisu silazile s naslovnica medija.

Budući da je Shannon bila izuzetno aktivna na društvenim mrežama, u javnost su procurili videi proslava rođendana, obiteljskih odmora i drugih situacija koji su odavali sliku idealne američke obitelji. 

Nezamisliv zločin koji je šokirao svijet tema je novog Netflixova dokumentarca "American Murder: The Family Next Door"("Američko ubojstvo: Obitelj iz susjedstva"), koji vam jednom kad ga pogledate još dugo neće izaći iz glave.

Za razliku od klasičnih dokumentaraca temeljenih na razgovorima sa svjedocima i članovima obitelji, "American Murder" u potpunosti je snimljen na temelju videa s društvenih mreža, policijskih snimki ispitivanja, prizora iz sudnice te snimki nadzornih kamera.

Jezivi reality show

Na trenutke se stoga čini da ne gledate dokumentarac, već jezivi reality show s ishodom koji nitko nije mogao zamisliti.

"Jezivo", "Proganjajuće", "Kao da gledate avionsku nesreću", samo su neki od dojmova gledatelja, dok je kritika utvrdila kako je "American Murder" mnogo više od "true crime" dokumentarca.

New York Times pak piše kako je riječ o filmu o braku i prijetvornosti društvenih mreža, kao i dubinskoj analizi obiteljskog nasilja.

"American Murder: The Family Next Door" jeziva je priča koja će vas u trenutku prikovati za male ekrane i uvesti u dnevni boravak i um ubojice iz susjedstva.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene