Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vučić se žali

Stranci masovno naručuju srpska vojna vozila, a Srbi ih ne mogu proizvesti ni 10

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je da su iz inozemstva dobili narudžbe za nekoliko stotina vojnih vozila, a da ne mogu proizvesti niti deset.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prezentaciji oklopnog srpskog vojnog vozila ''Miloš'' u Velikoj Plani i otkrio da su iz inozemstva dobili narudžbe za 700 do 800 vojnih vozila, ali ne mogu ih proizvesti niti deset.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Aleksandar Vučić Sve objasnio Vučić objavio kad će se održati novi izbori u Beogradu: "Napravio sam jednu formalnu grešku"

''Miloš“ je, kako je naveo Vučić, ''moćno 4 puta 4 oklopno vozilo'' kojim će biti opremljen srpska policija. U vojsku Srbije ide 12 ''Lazara“ o kojima je recenziju napisao i američki vojni portal IHS Jane's 360 i za koju također postoje interes za kupnju iz inozemstva, piše Sputnik.

''Namjenska industrija je važna za srpsku ekonomiju i jedan je od ključnih faktora brzog napretka naše ukupne privrede“, rekao je srpski premijer.

Suvremeno višenamjensko oklopno borbeno vozilo ''Miloš“ namijenjeno je obavljanju širokog spektra misija iz domena djelokruga jedinica policije i oružanih snaga.

Može se koristi za patrolne i izviđačke misije, kao zapovjedno vozilo, za prijevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protugerilsku i protuterorističku borbu, protuoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija.

Osnovni koncept vozila bazira se na samonosećem oklopnom tijelu, suvremenim sklopovima pogona i prijenosa snage i nezavisnim sistemom oslanjanja, koji omogućava visok stupanj pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uvjetima, uz maksimalnu borbenu masu veću od 14 tona.

Koncept vozila je takav da može biti opremljen različitim vrstama naoružanja i specijalizirane opreme.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene