Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutiti penzioneri

PROSVJED SE OTEO KONTROLI Umirovljenici nasrnuli na policijske snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj grčkih umirovljenika danas je izašao na ulice, a kako su postali nasilni, policija je na njih bacila suzavac.

Grčka policija suzavcem je pokušala pod kontrolu staviti prosvjed penzionera koji su dan uoči izglasavanja državnog budžeta za 2017., postali agresivni.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Izvještaj iz Atene Dok Bad Blue Boysi čekaju izlazak iz pritvora, u Grčkoj novi napad na navijače: "Bačena je bomba na vrata stana"

Umirovljenici te južne europske zemlje masovno su na ulice izašli jer je vlada odlučila rezati njihove pogodnosti kao dio mjera štednja koje traže međunarodni kreditori.

Oko 1.500 umirovljenika pokušali su umarširati u ured premijera Alexisa Tsiprasa, a specijalne policijske snage blokirale su im put, javlja Reuters.

To je razljutilo prosvjednike pa su zaljuljali policijski autobus u pokušaju da ga prevrnu. Na policajce su bacali razne predmete i fizički se pokušali probiti kroz kordon.

''Borimo se za dostojanstvenu mirovinu za stare dane. Radili smo četrdeset godina kako bi imali pristojne mirovine, a danas nam ih stalno smanjuju. Zašto traže još snižavanja naših mirovina? Gdje je novac koji smo uplaćivali sve ove godine?'', rekao je na prosvjedu penzioner Panagiotis Amougios.

Grčka vlada večeras bi trebala imati proračun za sljedeću godinu, a rezanja o kojima ga moraju podvrgnuti odnose se i na umirovljeničke prihode.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene