Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti Juričana

Tko je Tomislav Madžar, predsjedničin savjetnik koji je verbalno napao Milanovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar nakon sučeljavanja verbalno je napao kandidata na predsjedničkim izborima Zorana Milanovića. Mediji ga spominju kao najvjernijeg pratioca Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar nakon sučeljavanja u četvrtak navečer verbalno je napao kandidata na predsjedničkim izborima Zorana Milanovića dok je komentirao tvrtku Kontinental prijevoz, u čijem je Nadzornom odboru bila Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Milanović je rekao da je podatak da je Grabar-Kitarović 90-ih bila u nadzornom odboru tvrtke Kontinental prijevoz Leona Sulića, osuđenog tajkuna kojeg je kao predsjednica pomilovala, dobio od Trgovačkog suda. Dodao je da se o tome piše već nekoliko dana, to nije demantirano.

"Ta je firma devastirana, 20 milijuna kuna je pokradeno, to je bila nagrada za HDZ-ovce", rekao je Milanović novinarima te dodao da je to njegova građanska dužnost.

U tom trenutku počeo mu se obraćati savjetnik predsjednice Tomislav Madžar riječima: "Sram vas može biti."

Milanović ga je upitao: "Tko si ti dečko, je li iz osiguranja netko?", na što su mu iz njegova tima odgovorili da je to predsjedničin savjetnik.

Madžar je nastavio govoriti Milanoviću da ga može biti sram zbog takva govora i ponašanja.

"Zato ste bili na minimalcu? Zašto niste prijavili punu plaću? Govorite prosječnu plaću, zašto ste na minimalcu? I to vam je gospodarstvo, sram vas bilo", kazao je Madžar.

Milanović je na odlasku rekao: "Evo, vidite, to je to, HDZ-ovci se tuku u Saboru, a ne znaju se tući. Psuju, ovako razgovaraju s bivšim premijerom, a ja čovjeka uopće ne poznajem."

"Ovo je jadno", kazao je.

Doc. dr. sc. Tomislav Madžar dr. med., liječnik, rođen je 1979. godine. Specijalist je i sveučilišni magistar medicine rada i sporta. Ravnatelj je Poliklinike Vaš Pregled te voditelj odjela sportske medicine pri Centru za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja na radu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ujedno obnaša funkciju posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za zdravstvo i sport.

Diplomirao je 2005. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je i doktorirao s temom "Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša" u sklopu poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, te je završio i specijalistički poslijediplomski studij Menadžment u zdravstvu.

U okviru područja menadžmenta u zdravstvu, u posebnom fokusu njegova zanimanja jest razvoj zdravstvenog turizma. Također je završio specijalizaciju iz područja Medicine rada i sporta pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te specijalistički poslijediplomski studij Medicina rada i sporta.

Kao liječnik dugo surađuje s nogometnim i rukometnim klubovima, a dugi niz godina član je zdravstvenih timova i stručnog stožera Hrvatske rukometne i nogometne reprezentacije.

Certificirani je dopinški kontrolor pri Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping.

Član je brojnih profesionalnih i humanitarnih organizacija: Zdravstvene komisije Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog društva za sportsku medicinu pri Hrvatskom liječničkom zboru, Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravstvene komisije IHF-a (Međunarodne rukometne federacije), Zdravstvene komisije HOO-a (Hrvatskog olimpijskog odbora), predsjedništva Hrvatske lige protiv raka, Rotary kluba Zagreb Maksimir.

Predsjedničin savjetnik javnosti je postao poznat nakon što je srčano navijao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Kada je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio bolestan, Madžar mu je u bolnicu donio plišanog medvjedića.

Predsjednički kandidat Dario Juričan iznio je sumnju da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pogodovao Madžaru s poslovnim prostorom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene