Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima velike ambicije

Želi uvrstiti kršćanstvo u Ustav i zaštititi "Za dom spremni": Proveli smo dan u kampanji s kandidatom Antom Đapićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Dnevnika Nove TV provela je dan u kampanji s predsjedničkim kandidatom Antom Đapićem koji je u utrku za Pantovčak krenuo iz svog Osijeka. Smatra se jedinim kandidatom desnice, a zalaže se za proširenje predsjedničkih ovlasti, ustavne i izborne promjene te protivi antifašizmu.

Predsjednički kandidat Anto Đapić radno jutro započinje kratkim espresom, zatim slijedi stranački brifing, pa odlazak među Osječane. Službenu kampanju Anto Đapić započeo je u svom gradu.

Pročitajte i ovo Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate" Ilustracija Mala škola izbora Što je izborna promidžba?

"Krećemo iz Osijeka jer Osijek je moj grad, ja sam u Osijeku bio u dva maha gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća, biran pet puta u Hrvatski sabor upravo iz ove baze“, ističe Đapić. Kampanja će, kaže, biti skromna.

"Mislim da će ukupno moja kampanja biti oko 150.000 kuna“, rekao je.

Ambicije su mu pak, velike. Đapić bi formirao hrvatsku republiku u Bosni i Hercegovini, Hrvatsku pretvorio u jednu izbornu jedinicu, a kršćanstvo uvrstio u Ustav. Važno mu je i tko je gdje bio '91.

"Smatram da netko tko nije imao hrabrosti biti sudionikom Domovinskog rata, ne može predvoditi Hrvatske oružane snage, Hrvatsku vojsku i biti hrvatski zapovjednik“, smatra Đapić.

Među kandidatima, tvrdi, jedino je on bio u ratu. Želi zaštititi i kontroverzni hrvatski pozdrav.

"Ovdje naglašavam kao načelnik ratnog stožera HOS-a, da nam nitko može zabraniti pozdrav Za dom spremni“, ističe predsjednički kandidat.

Odnos prema Domovinskom ratu i braniteljima, poručuje, nakaradan je i zaboravljaju se temelji hrvatske države.

"Neprirodno je da se kao vrijednosni sustav hrvatske države tretira nekakav antifašizam koji je jedna velika srpska podvala u Hrvatskoj“, dodaje Đapić i kritizira konkurenciju.

"Ne može se predizborna kampanja svoditi na šale, pošalice, na priče tko je kome bio na rođendanu, tko je kome kupio nekakvu tortu, to je, ja bi rekao, ubijanje, koristim ljepši izraz, ubijanje zdrave pameti hrvatskog naroda“, smatra Đapić.

Najstariji kandidat u ovoj kampanji, vremena će naći i za čitanje stripova.

"Bit će, bit će, na putovanju, u hotelima, na odmoru, to je najbolje štivo za opustiti se“, kaže Đapić

Postane li broj jedan u državi, Đapić obećava da neće biti poput Broja 1 iz kupljenog stripa.

Svoj program Đapić će sljedećih dana predstaviti po hrvatskim i gradovima Bosne i Hercegovine. U stranci se bruse posljednji detalji.

"Nekakav, hajmo reći, naglasak će posebno biti ovdje na Slavoniju i Baranju, na 4. i 5. izbornu jedinicu jer ovdje upravo smatramo da su naše šanse najveće“, ističe Vedran Novokmet, voditelj izbornog stožera.

Za stranku, izbori su prilika da se afirmira, jer u prošlosti je bilo padova.

"Ja ne krećem iz nule, ja krećem 10 metara ispod zemlje i znam što to znači, međutim, nikad se nisam bojao izazova ni posrtanja ni padanja. Ja mislim da je ova naša kampanja ustajanje nacionalne desnice u Hrvatskoj“, ističe Đapić.

Za dva tjedna, birači će to potvrditi ili opovrgnuti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr



 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene