Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Akcija spašavanja Hrvatske''

Juričan "preimenovao" zagrebačke ulice: Ulica dr. Ive Sanadera, Trg žrtava USKOK-a, Trg hrvatskih tajkuna...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Dario Juričan izveo je u četvrtak performans nazvan "akcija spašavanja Hrvatske" tako što je preimenovao Ulicu kralja Zvonimira u "Ulicu dr. Ive Sanadera", Trg žrtava fašizma u "Trg žrtava USKOK-a", a Trg hrvatskih velikana u "Trg hrvatskih tajkuna".

Juričan, koji se u predsjedničkoj kampanji predstavlja kao Milan Bandić, nakratko je postavio table s imenima novih ulica, obećavši da će "kad dođe na vlast, pustiti bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a iz zatvora" te "ukinuti Uskok i pretvoriti ga u PR ured".

Pročitajte i ovo Kandidati na predsjedničkim izborima Glasanje u dijaspori Ovaj kandidat prvi je u Rumunjskoj! Pokorio i Indoneziju Dario Juričan Nakon izlaznih anketa Juričan najavio daljnje planove i zahvalio glasačima: "Kriminalci, hvala! Uzet ću Zagrebački holding!"

"Ovu ulicu preimenovali smo u ulicu dr. Ive Sanadera. To je povijesna ličnost, gigant HDZ-a kojeg se HDZ srami", kazao je Juričan, jedan od kandidata na predsjedničkim izborima, te dodao da se Sanader zalaže za iste vrijednosti kao i on, a to je "korupcija svima, ne samo njima".

Trg žrtava fašizma preimenovao je u Trg žrtava Uskoka te je najavio ukidanje tog specijaliziranog ureda za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

"Kao što sam najavio u svom programu, ukinut ću Uskok i on će postati PR odjel", rekao je Juričan. Ustvrdio je kako je krajnje vrijeme da Uskok prestane proganjati "najbolje hrvatske poduzetnike, koji moraju ići u BiH tražiti rezervnu domovinu".

Predstavio svoje novčanice 

Izrazio je zabrinutost da će Zagreb i Hrvatska postati obezglavljeni ako Uskok stvarno nastavi dalje progoniti uglednike, poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pa i on ode u BiH.

Trg hrvatskih tajkuna Juričan je nazvao u počast Guciću, Kutli, Mamiću i Todoriću, zaključivši da je "te ljude država zanemarivala".

Juričan je uoči akcije novinarima predstavio svoje novčanice od "366 kumova" na kojima je otisnut njegov lik uz slogane "vizionar korupcije" i "korupcija, sad il' nikad!". Nakon što je podijelio novčanice, praveći se da je to mito, Juričan je kazao: "Sad kad smo ovo riješili, možemo delat." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene