Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U društvu premijera i šefa Sabora

Grabar-Kitarović predala potpise za kandidaturu, skupila ih više od 230 tisuća. Osvrnula se i na kolače za Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović predala je danas 231.652 potpisa za novu predsjedničku kandidaturu. U Državno izborno povjerenstvo došla je u pratnji premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića

Grabar-Kitarović potpise za predsjedničke izbore u Državno izborno povjerenstvo predala je u društvu premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Pročitajte i ovo Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj" Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović "volio sam srbiju" Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

Gotovo 80 tisuća potpisa danas je predao i kandidat Miroslav Škoro, a to su prije njega već učinili Zoran Milanović, Mislav Kolakušić, Anto Đapić, Nedjeljko Babić, Dejan Kovač...

Novinari su Grabar-Kitarović pitali je li se zaista šalila kad je jučer poručila da će Bandiću, ako ga osude, u zatvor nositi kolače, na što je kazala: 

"Rekla sam ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom, hvala lijepa."

Premijer Plenković u ponedjeljak je rekao da vjeruje da se Grabar-Kitarović šalila, a danas je dodao da je samo presumocija nevinosti ustavna kategorija.

Do kraja dana bi prema najavama potpise trebali predati i Dario Juričan, Ivan Pernar i Katarina Peović. 

Večeras u ponoć istječe za rok za predaju predsjedničkih kandidatura, a nakon toga DIP ima  48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, provjeriti ih i objaviti listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno krenuti predsjednička kampanja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene