Obavijesti Video Pretražite Navigacija
udarili u auto

Milanović komentirao nesreću predsjedničina autobusa: "To je sramota, nije to štićena kolona nego štićena horda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus koji u izbornoj kampanji koristi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je na cesti zakačio auto u kojem su bile vozačica i dijete.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović posjetio je Krapinu u sklopu svoje kampanje, a tamo je prokomentirao i prometnu nesreću u kojem je sudjelovao autobus koji koristi protukandidatkinja i trenutačna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Milanović kaže da štićena osoba i u kampanji treba biti u osobnom automobilu i da bi onda imalo smisla da se takva štićena kolona ne zaustavlja. 

"Ali ono što su nazvali štićenom kolonom... to je štićena horda", rekao je Milanović, dodajući da se takve stvari događaju jer je predsjednica sjedila u autobusu s 30 HDZ-ovaca koji je širi od prosječne zagorske ceste. 

"To je naprosto neobazrivo, bezobzirno, onako baš ružno. Nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi Darka Rundeka iz pjesme 'Duhovi' o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko valcer bečki... Škoda je dosta", kazao je Milanović, koji smatra da je nepotrebno i razmetljivo polijepiti autobus svojim fotografijama i "potrpati u njega 30 HDZ-ovaca".

"Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom", kaže Milanović.

Nesreću je prokomentirao i kandidat Miroslav Škoro. "Nema tog protokola da ne staneš kad ti autobus očeše nečiji automobil", kaže Škoro.

Podsjetimo, autobus Grabar-Kitarović zakačio je automobil na cesti u utorak. Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović izrazio je najdublje žaljenje zbog nesreće. Glasnogovornik kampanje Zoltan Kabok potvrdio nam je kako će izaslanik predsjedničke kandidatkinje najvjerojatnije danas posjetiti oštećenu vozačicu.

"Donatorske večere su prevara"

Milanović je kazao i koliko je potrošio u kampanji. "Potrošio sam jako malo, milijun sigurno da, osam milijuna nema šanse".

"Jako su važne odredbe o financijama i značajno je kad je HDZ dan prije EU izbora promijenio pravila o financiranju da bi mogao potrošiti četiri milijuna kuna. Prije je ograničenje bilo milijun i pol. Takvim odlukama pogoduje se onima koji imaju, a to je samo HDZ. Zakonom o izboru predsjednika spriječila bi se krađa, potpuno onemogućila, ovako je ona kapilarno moguća. HDZ briljira u tome", komentirao je Milanović koji smatra da su izmjene Zakona o izboru predsjednika potrebne. Kaže i da neće održati donatorske večere jer su prevara.

"Donatorske večere su prevara, to je samo način da se opere novac", naglasio je i dodao kako ga više ne zanima sučeljavanje.

"Ma to je već prošla tema. Tražio sam to pet mjeseci, sada više nema smisla o tome razgovarati. Gledamo nenormalne kampanje, nenormalne poruke, divljanje jedne stranke", rekao je i dodao: "Prvi puta u dvadeset godina debate u prvom krugu nema radi eskapizma i bijega Grabar-Kitarović."

Odluku Visokog prekršajnog suda prema kojoj Marko Perković Thompson nije kažnjen zbog uzvikivanja "Za dom...", nije htio komentirati.

"Neću o tome u ovoj kampanji, o tome ćemo nakon izbora. To kao da je tempirano da nas ponovno zatruje. Mislim sve najgore o tome. Ne želim se navući na tanak led divljaštva koji uvijek netko servira pred izbore", poručio je Milanović.

Osvrnuo se i na granični spor između Hrvatske i Slovenije.

"Hrvatska je jučer još jednom uspjela u obrani svog stajališta. Da sam Kolida rekao bih 'Hrvatska je poznata zahvaljujući meni, a ne našim nogometašima ili sportašima'. Međutim, to je naša zasluga jer smo mi Hrvatsku izvukli iste sekunde iz arbitraže 2015. godine, a Slovenija je na tankom ledu. Na kraju ćemo morati sjesti sa Slovenijom i dogovoriti bilateralno. S druge strane, vidim stotine razloga da budemo odlični susjedi sa Slovenijom", rekao je.

U sklopu predsjedničke kampanje neće, kaže Milanović, otići u Bosnu i Hercegovinu.

"U BiH neću ići jer nije uparivo s mojim načinom i svime što sam govorio do sada. Mislim da oni u Bosni znaju tko bi im prvi skočio u pomoć kad nešto treba, ali ova prljava svakodnevna politika i ono što HDZ tamo radi već 30 godina je nešto u čemu ne mogu sudjelovati", kazao je Milanović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene