Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNICA NA TURNEJI

Grabar-Kitarović iz Sinja poručila Škori: "Nekad treba pitati - gdje si bio kad je grmjelo? Neki su tada tamburali u Americi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je posjetila Imotski. Mnogi su joj prilazili i fotografirali se s njom. Nakon toga otišla je u Sinj odakle se žestoko obrušila na svoje najveće protukandidate.

Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu svoje predizborne promidžbe u nedjelju je posjetila Imotski, gdje se družila s građanima, a zatim je sudjelovala na misi u crkvi sv. Franje Asiškog.

Pročitajte i ovo Prazan stožer Kolinde Grabar-Kitarović Nakon objave rezultata U jednom veselje, pjesme i torta, u drugom razočarana lica: Donosimo veliku fotogaleriju iz stožera Slika nije dostupna Neslužbeni rezultati DIP-a Predsjednički izbori: Kako je glasala dijaspora?

Grabar-Kitarović je, pak, prije mise na glavnom trgu u Imotskom razgovarala s Imoćanima, a mnogi su joj prilazili i fotografirali se s njom. Prilazeći Grabar Kitarović i pozdravljajući se s njom Imoćani su joj govorili da je ona "naša predsjednica." U jednom trenutku više građana je uzviknulo "Imotski za Kolindu".

Pozdravljajući njezinu nazočnost na misi, župnik Zoran Kutleša joj je zahvalio što je Imotski izabrala za dolazak na misu, nakon čega se prolomio pljesak vjernika u ispunjenoj crkvi sv. Franje Asiškog.

"Naša predsjednica je nakratko prestala sa svojim obavezama da bi se pomolila Bogu i zazvala Božji blagoslov na sebe, na svoj život i rad", rekao je župnik Kutleša. Dodao je kako su Imoćani ponosni što je Grabar-Kitarović danas u Imotskom.

"Bilo je predsjednika koji nikada nisu ni provirili u Imotski, a ona nas češće posjeti", kazao je župnik Kutleša.

U pratnji Grabar-Kitarović u Imotskom, među ostalim, bili su župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader

Svoju kampanju Predsjednica je nastavila odlaskom u Makarsku, a u Omišu se kratko i obratila građanima te ih pozvala da izađu na izbore. Mnoštvo građana dočekalo ju je i u Sinju, a dan završava predizbornim skupom u Splitu.

Poručila je da se kampanja vodi na osobnoj razini, a odgovorila je i Miroslavu Škori i Zoranu Milanoviću. Zapitala je od kuda pitanje autentičnosti HDZ-a, a zatim direktno prozvala Škoru.

"Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima početkom 90-ih. Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmjelo. Neki su tamburali u Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojim oružanim snagama", izjavila je.

Zatim je poslala poruku i Milanoviću. „Za njega vrijedi sve živo. I Tito, i Tuđman i komunizam to jest socijal-demokracija i suverenizam, što god mu odgovara, pa i jastog u Taču“, zaključila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene