Obavijesti Video Pretražite Navigacija
verbalni rat

Grabar-Kitarović oplela po Škori: "On narodni čovjek? Ma dajte, molim vas. Malo morgen!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Veliko Trgovišće, rodno mjesto prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u povodu 20. godišnjice njegove smrti. Oštro se obrušila na Miroslava Škoru, osvrnuvši se na njegovu izjavu da je od HDZ-a ostalo samo ime.

"Tko mi to govori, čovjek koji je otišao ih Hrvatske '89. godine i zarađivao novce u Americi? Dok smo mi ovdje ostali. Oprostite, stvarno moram reći iskreno", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović o Miroslavu Škori i nastavila u oštrom tonu.

Pročitajte i ovo Istraživanje Dnevnika Nove TV - 2 Dnevnik Nove TV donosi EKSKLUZIVNO Posljednje istraživanje uoči izborne šutnje: Milanović i Grabar-Kitarović vode mrtvu utrku, Škoro zaostaje Slika nije dostupna "loše režirani igrokaz" Oglasio se i Škoro: "Izjava Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju"

"Došla je moja američka obitelj i rekla dođi s nama, tu će biti rata, a ja sam rekla da ostajem. Umjesto da sam sa svojih 6 jezika koje znam radila za UNPROFOR za 1000 maraka, ja sam zarađivala ravno 90 maraka mjesečno u Ministarstvu obrazovanja i tehnologije, prešla u Ministarstvo vanjskih poslova za 200 maraka i skupa smo se borili iz sve snage za priznanje.

"Otišao je nakon osam mjeseci"

Pogledajte danas Kosovo i vidjet ćete koliko je to teško. Neka nitko ne minorizira ulogu svih nas koji smo ovdje sjedili i radili, dok je netko pjevao u Americi i zarađivao velike novce", izjavila je Grabar-Kitarović.

Komentirala je i svoje pjevanje.

"Meni prigovarate da pjevam. Da. Ja pjevam iz gušta, a neki pjevaju za velike novce. I sad kažu da su blizu naroda, a prošle su godine organizirali dobrotvorne koncerte na račun lokalne samouprave, koja je to prihvatila. Razmislite malo, što gospodin Škoro prodaje pod Tuđmanovim interesima. Tuđman to ne bi nikada napravio.

Ovo što se prodaje pod nekakvom politikom, to je zamagljivanje očiju narodu, da bi sebi stvorio nekakve ovlasti. Iskoristio je HDZ koliko god je mogao. On je bio (Miroslav Škoro, op.a.) najprije generalni konzul u Pečuhu, kasnije je bio saborski zastupnik, otišao je nakon osam mjeseci.

Ako želiš mijenjati svijet, mijenjaj stvari oko sebe. Ja sam isto svašta prošla, on je otišao zato što to nije donosilo dovoljno novca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sada tvrdi da je on nekakav narodni čovjek. Ma dajte, molim vas! Malo morgen, kako je jučer rekao Kalmeta", rekla je Grabar-Kitarović.

Nabrojala je Tuđmanovu ostavštinu, rekavši kako je za nju Tuđman vizionar.

"Sjećam se kako je Tuđman prognozirao rezultate HDZ-a na prvim višestranačkim izborima i koliko su mu se drugi smijali. A program koji je zacrtao 80-ih godina prošlog stoljeća potpuno je ispunio, a na nama je bilo da ispunimo uvjete za ulazak u NATO i EU", rekla je Grabar-Kitarović i poručila kako u Tuđmanu vidi svog učitelja.

Upitana zašto u HDZ-u nema sloge oko Tuđmanove politike, o čemu svjedoči i izjava sina prvog predsjednika Stjepana Tuđmana, koji je podržao Škoru, Grabar-Kitarović kaže da ne želi ulaziti u obiteljske odnose.

"Stjepan Tuđman je danas privatna osoba i ima pravo na svoje mišljenje, a nema potrebe da se ja kao predsjednica očitujem o stavovima bilo koje privatne osobe", napomenula je.

"Današnji HDZ je čvrsto na putu koji je zacrtao dr. Tuđman", uvjerena je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene