Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se

Dario Juričan pisao DIP-u: "Zahtijevam da mi se dopusti da prije izbora razgledam Ured predsjednika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Dario Juričan tražio je od DIP-a da mu omogući posjet Pantovčaku prije 22. prosinca.

Predsjednički kandidat Dario Juričan uputio je u subotu prigovor DIP-u u kojemu upozorava kako neodgovaranjem na njegov zahtjev za obilaskom Ureda predsjednika, Ured aktualne predsjednice umanjuje ravnopravnost kandidata u izbornoj utrci te se stvara neracionalan dojam da je ta lokacija za njega neostvariva.

Pročitajte i ovo Dario Juričan ima li tu mene? Dario Juričan poslao otvoreno pismo Plenkoviću i Bernardiću: ''Zahtijevam svoj dio plijena... lovinu sam već odabrao'' Tonka Pavelin ''Rijetko tko je imao pejžder...'' Bivša tajnica s Pantovčaka ispričala kako su Franji Tuđmanu '90-ih dovodili goste

Juričan u prigovoru ističe kako je 16. studenoga putem e-maila te putem medija i društvenih mreža Uredu predsjednice uputio otvoreni zahtjev za obilaskom tog Ureda na Pantovčaku 241 ali do danas nije dobio nikakva odgovora.

"Kao kandidatu mi se ograničava pristup, za razliku od predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Ovakvim odnosom umanjuje mi se ravnopravnost pri izboru za Predsjednika RH, te se stvara subjektivni i neracionalni dojam da je ta lokacija za mene kao potencijalnog Predsjednika nedostupna i neostvariva", zamjera u svojem prigovoru Juričan.

Sve to, tvrdi, značajno negativno utječe na percepciju javnosti o njemu i time stvara neravnopravnost u izbornoj utrci.

"Kako sam ja objavom DIP-a 5. prosinca 2019. postao službeni kandidat za Predsjednika RH, zahtijevam od DIP-a da mi se dopusti da prije izbora 22. prosinca razgledam Ured predsjednika", stoji u prigovoru Juričana, koji se za predsjednika države kandidira pod sloganom "Želim biti Milan Bandić, predsjednik RH".

Iz Ureda predsjednice Juričanu poručuju da je upravo u vrijeme adventa ured najotvoreniji za građane, pa osim vile Prekrižje može obići i glavnu zgradu, te ima i organizirani prijevoz. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene