Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Umjesto Milanovića

Kotromanović spustio Predsjednici za MiG-ove: "Ponaša se baš kao da je pala s kruške. Dva MiG-a pala su dok je bila u Vladi HDZ-a, pao je i helikopter"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Kotromanović stao je u obranu svog prijatelja i bivšeg šefa u Vladi. Nakon što je predjsedničkog kandidata Zorana Milanovića Predsjednica prozvala za padanje MiG-ova s neba poput krušaka, Kotromanović je podsjetio kad je i što padalo s neba.

Osvrćući se na prozivke Zorana Milanovića o stanju u ratnom zrakoplovstvu, predsjednica je ponovno kritizirala posao s remontom MIG-ova u vrijeme njegove Vlade.

Tada najveću vojnu nabavu tešku gotovo 130 milijuna kuna nazvala je katastrofalnom. Napomenula je kako je o tome trebala biti provedena detaljna istraga o čemu je, kaže Kolinda Grabar-Kitarović, razgovarala i s DORH-om, ali nije dobila zadovoljavajuće odgovore.

Podsjećamo, u Ukrajinu je na servis poslano sedam hrvatskih MIG-ova, dok ih je pet dokupljeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepucavanja Predsjednica odgovorila na kritike: "Ne znam zašto Milanović nije reagirao kad su mu MiG-ovi padali s neba kao kruške"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljanje potpisa Predsjednica oštro po Škori i Milanoviću: "Dajte potpis optimizmu, a ne da podržavamo eksperimente"

"Ne znam zašto gospodin Milanović nije tada reagirao kad su mu MIG-ovi padali s neba nažalost kao kruške i zašto danas spominje aferu s nabavom zrakoplova kad je jedini razlog zuašto je ova Vlada morala biti u žurbi kad je riječ o nabavci novih zrakoplova činjenica da su resursui tih migova koje je on nabavio isticali i da su se umjetno produzavali", izjavila je u petak predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Umjesto Milanovića, odgovorio joj je Milanovićev tadašnji ministar obrane Ante Kotromanović, više manje jednakim rječnikom.

"Predsjednica naša ne govori istinu, ona se ponaša baš kao da je pala s kruške, samo ću je podsjetiti da dok je ona bila u Vladi HDZ-a, pala su dva aviona, pao je i helikopter u kojem je bilo ljudskih žrtava", rekao je Kotromanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene