Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Hrvatska je prijatelj SAD-a''

Charles Michel među prvima čestitao Milanoviću, veleposlanstvo SAD-a zahvalno Grabar-Kitarović na suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj u ponedjeljak je čestitalo Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima poručivši da je Hrvatska američki saveznik i prijatelj te da se veseli nastavku tog partnerstva i tijekom čitavog Milanovićeva predsjedničkog mandata.

Veleposlanstvo je u čestitci napisalo da je Hrvatska "postojan prijatelj i saveznik SAD-a" te da dvije države crpe snagu iz zajedničkih vrijednosti i predanosti transatlantskoj sigurnosti, ekonomskoj suradnji i diverzifikaciji opskrbe energijom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

"U potpunosti podržavamo hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i njezinu predanost euroatlantskoj budućnosti jugoistoka Europe", priopćilo je veleposlanstvo, dodavši i kako je zahvalno na posljednjih pet godina "bliske i produktivne suradnje" s dosadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Milanoviću je među prvima u nedjelju navečer čestitao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, bivši belgijski premijer s lijevog centra.

"Vjerujem da će Hrvatska pridonijeti razvoju Europske unije posebice, tijekom prvog predsjedanja Vijećem Europske unije", napisao je u tvitu Michel. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene