Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani i dalje u kontejnerima

VELIKA GALERIJA Banija godinu dana nakon razornog potresa: Gotovo iste sablasne scene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana prošlo je od razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. U velikoj galeriji pogledajte koliko se porušeno područje promijenilo do danas.

29. prosinca 2020. godine Baniju je pogodio potres. Magnituda u epicentru bila je 6,2 po Richteru.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Potres u Petrinji Slab potres Novo podrhtavanje tla na Baniji: "Petrinja - samo tutanj pod zemljom, ko grmljavina"

U razornom potresu poginulo je sedam osoba. Od zadobivenih teških ozljeda nakon nekoliko mjeseci preminula je još jedna osoba.

Snažnom potresu prethodio je još jedan. Dan ranije, 28. prosinca, Baniju je zatresao potres magnitude 5,0 po Richteru. Podrhtavanja tla se nastavljaju sve do danas.

Posljedice potresa saniraju se od prvoga dana, no brojni stanovnici koji su ostali bez domova žive još uvijek u kontejnerima ili mobilnim kućicama.

U velikoj galeriji pogledajte kako je pogođeno područje izgledalo nakon razornog potresa i kako izgleda danas, godinu dana kasnije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene