Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SUBOTA U 14 SATI

Prosvjed Inicijative branitelja Petrinje zbog spore obnove: "Zajedno moramo tražiti odgovore ili ćemo 10 i više godina živjeti po garažama, kontejnerima, šupama…"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa branitelja grada Petrinje u subotu u 14 sati u Petrinjskom parku organizira prosvjed. Nezadovoljni su sporom obnovom grada nakon potresa, ali sumnjaju i na malverzacije donacijama.

Inicijativa branitelja grada Petrinje u subotu u 14 sati u Petrinjskom parku organizira prosvjed kako bi izrazili nezadovoljstvo sporom obnovom nakon potresa. Nezadovoljni su, između ostaloga, podjelom donacija, ali i dodjelom COVID dodatka samo umirovljenicima. 

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu" Potres na području Siska i Petrinje "Kad će više prestati" Slabiji potres pogodio područje Siska i Petrinje: Dovoljno da prepadne građane

Poziv na prosvjed kojeg su nazvali Krik naroda s Banovine prema svim institucijama RH, prenosimo u cijelosti: 

"Pozivamo sve mještane Petrinje, Siska, Sunje, Kostajnice, Gline, Dvora, Kukuruzara, Majura i svih stradalih naselja u potresu da dana 24. travnja 2021. godine u 14 sati dođemo u Petrinjski park.

Dođite da zajedno i javno pred medijima prozovemo odgovorne i tražimo odgovore: za sve razrovane ceste, za sve objekte koji još nisu uklonjeni od potresa, za sve objekte koje su već mogli biti sanirani a nisu, za objekte koji su u državnom, županijskom i gradskim vlasništvima, za kuće u vlasništvu države, a građani u njima nemaju nikakva prava iako su zatočenici godinama, za izgradnju stambenih zgrada, za vodu koju još uvijek većina nas nemamo za osobnu higijenu i piće i za sav nestali građevinski materijal, bijele tehnike i svih drugih humanitarnih pomoći.

Tražimo odgovore i za sve novčane donacije koje su se slile na račune države, županije, gradova i općina, gdje su, za podjelu donacija bez kriterija, za podjelu uskrsnica i COVID dodatka samo određenima, prozovite Vladu, resorna ministarstva, gradske, općinske, županijsku, državnu civilnu zaštitu, Crveni križ i sve odgovorne pitajmo što su DORH, USKOK, PNUSKOK i policija napravili sa svim podnesenim kaznenim prijavama podnesenih protiv odgovornih nakon potresa.

Kažite svi glasno tko je dobio, a tko nije dobio donacije i zašto nam još uvijek grade kontejnerska naselja umjesto naših domova.

Na ovom skupu mogu govoriti samo građani, a ne političari i predstavnici političkih stranaka. Mogu jedino doći odgovorni i dati nam odgovore.

MI ZAJEDNO moramo tražiti odgovore o obnovi, ZAHTIJEVATI IZMJENU ZAKONA O OBNOVI ili ćemo 10 i više godina živjeti po garažama, kampicama, kontejnerima i šupama. Evo dragi građani prilike da ne pišemo po Facebooku! Dođimo i jasno pošaljimo poruku svima odgovornima. Ovo nam je zadnja prilika da ih natjeramo da rade svoj posao u interesu nas građana", stoji u pismu kojeg potpisuje, predstavnik Inicijative branitelja grada Petrinje Ivo Vranić - Buva. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene