Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pula je grad bez industrije

Katarina Peović iz koalicije Možemo!: „Mnogi u predizborno vrijeme obećavaju brda i doline, ali mi nudimo konkretne mjere“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarina Peović iz koalicije Možemo! tijekom obilaska Istre poručila je kako njihova koalicija ne nudi prazna obećanja, već konkretne mjere koje bi pokrenule gospodarstvo i maklo fokus sa turizma na druge djelatnosti.

Katarina Peović, nositeljica u osmoj izbornoj jedinici na listi koalicije zelenih i lijevih stranaka Možemo!, Radnička fronta, Nova ljevica i ORaH poručila je kako mnogi u predizborno vrijeme obećavaju brda i doline, ali da njihova koalicija glasačima nudi konkretne mjere.

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Sandra Benčić Možemo! Benčić otkrila je li zasad bilo razgovora s drugim strankama

"Našim mjerama možemo pomoći, a posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije", kazala je Peović te dodala da niti jedan grad, a kamoli cijela država, ne bi smjeli temeljiti svoju ekonomiju na turizmu i uslužnim djelatnostima.

Upozorila je na potrebu širenja vlastite proizvodnje odnosno na plansko poticanje sektora privrede koji proizvode važna dobra i to putem javnog sektora.

Ističući da su njihove socijalne i ekonomske politike konkretne, Peović je naglasila kako koalicija Možemo! podržava razvoj velikih poslovnih subjekata, poput brodogradnje koja je nažalost devastirana, uz koje svoje poslovanje vežu brojni manji poslovni subjekti i poduzetnici.

"Ova je kriza dobro pokazala da Hrvatska mora imati svoju proizvodnju lijekova i medicinske opreme, ali i koliko je važna poljoprivredna proizvodnja", poručila je Peović istaknuvši značaj stanogradnje. Rekla je kako u Hrvatskoj čak 70 posto mladih, u dobi od 25 do 35 godine, živi s roditeljima.

Glas za IDS je glas za privatizaciju plaža

Goran Matić s liste Radničke fronte ustvrdio je kako je trenutno politici potreban potpuni zaokret u svim sferama javnog života.

"Restart koalicija to ne nudi, ona nudi IDS koji je već godinama na vlasti. Glas za IDS je glas da ljudi i dalje ne mogu naći podstanarski stan ljeti ili ako imaju djecu, glas je to za privatizaciju plaža", zaključio je Matić.

Članovi koalicije prije konferencije za novinare družili su se s građanima Pule te ih darivali sadnicama cvijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene