Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ukinimo birokraciju 19. stoljeća"

Performans o birokraciji u Hrvatskoj: "'Fali ti jedan papir' jedna je od najiritantnijih rečenica koje čovjek može čuti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno ispred Hrvatskog sabora izveli su performans pod nazivom "Ukinimo birokraciju 19. stoljeća".

Koalicija je postavila stol, stolice i hrpu papira jer tako, kažu, izgleda javna uprava u Hrvatskoj – spora i neučinkovita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neslaganja u koaliciji Zbog Stranke s imenom i prezimenom: Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

"Dosta nam je toga da, kada god želimo bilo koju javnu uslugu, moramo obilaziti nekoliko različitih institucija od kojih tražimo jedne te iste papire s kojima bi država već ionako trebala raspolagati. Pritom vrlo često plaćamo nepotrebne biljege, takse, administrativne pristojbe", rekla je Dalija Orešković.

"'Fali ti jedan papir', to smo svi čuli, koliko vidim po vašim osmjesima, jako puno puta i to je jedna od najiritantnijih rečenica koje čovjek može čuti", rekao je Dario Zurovec.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene