Obavijesti Video Pretražite Navigacija
presica ispred pevexa

Peović pozvala Škoru na predizborno sučeljavanje: ''On je domoljub koji Hrvatsku itekako košta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositeljica liste lijevo zelene koalicije u 8. izbornoj jedinici Katarina Peović (Radnička fronta) pozvala je u ponedjeljak predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru na predizborno sučeljavanje istaknuvši da je Škoro domoljub koji Hrvatsku itekako puno košta.

"Ni meni ni Radničkoj fronti nije na pameti zgražati se nad njegovim nacionalizmom i netolerantim politikama, već upozoravati na to što stoji iza tih politika, a to je sasvim jasan privatni interes bogatih skupina koje se povezuju sa Škorom", rekla je Katarina Peović na konferenciji za medije ispred Pevexa pozivajući Škoru na predizborno sučeljavanje.

Pročitajte i ovo Katarina Peović iz Radničke fronte Prava ljevica Katarina Peović: "Nas je Plenković nazvao aktivistima, ali mi se time ponosimo. On je politički oportunist" Slika nije dostupna podjednak broj žena i muškaraca Zeleno-lijeva koalicija poziva na izbore: ''Ne morate više začepiti nos i glasati za SDP''

Upitala se bi li se Škoro usudio debatirati s nekim tko bi mu postavio neugodna pitanja. Istaknula je da se to ne može očekivati od čelnika Restart koalicije Davora Bernardića, koji zagovara status quo, niti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koje je Škoro nedavno pozvao na sučeljavanje.

''U debati u kojoj je bio sa mnom nije mu problem bio neravnopravan tretman, diskvalificirao je više sebe svojim homofobnim i antimanjinskim stavovima, zagovaranjem pozdrava Za dom spremni, napadom na reproduktivna prava, ali prije svega stavom da treba pomilovati Tomislava Merčepa, koji je odgovoran za ubojstva civila među kojima su i 12-godišnja djevojčica i njezini roditelji'', rekla je Peović.

Peović je ocijenila da je politička agenda Domovinskog pokreta zagovaranje interesa bogatih skupina, što se vidi u njegovu predizbornom programu u kojem se zalaže za smanjenje poreza najbogatijima, za mogućnost legalnog odgađanja plaćanja poreza i daljnju privatizaciju zdravstva. "Iza Škore stoji cijela ergela Pevexovih menadžera, njega se povezuje s tajkunima i milijunašima koje su povezane s ruskim lobističkim plinskim skupinama", kazala je Peović. Dodala je da je Škorin stvarni interes, koji stoji iza njegova lažnog partriotizma i rodoljublja, politika u korist tih skupina.

''Škoro domoljub koji Hrvatsku itekako košta''

Ocijenila je da je Škoro domoljub koji Hrvatsku itekako košta podsjetivši na to da je tvrtka Omega Software, u kojoj je donedavno bio suvlasnik, ostvarivala lukrativne ugovore s državom i Gradom Zagrebom.

"Ono što Škoro ima od naroda jest narodna imovina koju je prisvojio, Škoro i 'imovinski' pokret nisu nikakva alternativa i promjena, već samo nastavak statusa quo i politika koje smo imali", istaknula je.

Pevoić je rekla da će lijevo zelena koalicija, koju čine Možemo!, Zagreb je naš!, Nove ljevice, Za grad, Radnička fronta i ORaH, uskoro predstaviti kandidate na izbornim listama. "Ja ću nositi 8. izbornu jedinicu, još se slažu sva imena, a za nekoliko dana možemo očekivati sve liste sa svim imenima. Izaći ćemo u svim izbornim jedinicama, a naši su ciljni glasači narod i radnici, to su oni koje nitko ne zastupa iako se na njih vole pozivati", poručila je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene