Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon najave odlaska iz stranke

Penava nositelj liste u 5. izbornoj jedinici: "Nije mi prihvatljiva koalicija u kojoj bi bili SDSS i Milorad Pupovac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako ima ambicije sjesti u saborske klupe idućeg saziva Hrvatskog sabora te da mu nije prihvatljivo biti dio koalicije u kojoj bi se nalazio SDSS i Milorad Pupovac.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je radove na sanaciji prometnice u Bogdanovačkoj ulici u Vukovaru. Nakon obilaska radova odgovarao je na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Ivan Penava tko je Ivan Penava? Kako je omiljeni profesor tjelesnog doveslao do vrha politike: Retorika podjela na braniku Vukovara Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne''

Kako je najavio, bit će nositelj liste u 5. izbornoj jedinici. Također je kazao da se još uvijek nije čuo s Miroslavom Škorom koji predvodi Domovinski pokret, a na čijoj bi se predizbornoj listi na izborima za Hrvatski sabor Penava trebao naći.

Penava je kazao da nije potpisao ispisnicu iz HDZ-a. "Formalno sam još član HDZ-a", rekao je Penava. Istaknuo je da je, zajedno s ostalim članovima koji su jučer uz njega najavili odlazak iz HDZ-a, potpisao zajednički dokument.

Dodao je da će potpisati ispisnicu ili će, kako je rekao, biti automatski brisan u HDZ-u kad se pojavi na drugoj listi. Uoči parlamentarnih izbora navodi da su mu neprihvatljive koalicije u kojima je SDSS i Milorad Pupovac.

Fokus na saborski mandat nije tema

Penava je kazao i da razlog za njegov odlazak nije to što neće biti na listi HDZ-a jer je saborski mandat već imao s HDZ-om pa ga je prepustio.

"Kada shvatite da nešto gubite, a ovdje mislim na HDZ, i da ste u defanzivi, tada pribjegavate različitim manevrima odvraćanja pozornosti. Rekao sam i ponovit ću, fokus na saborski mandat Ivana Penave nije uopće tema", kazao je podsjetivši kako je u prošlom sazivu Sabora imao saborski mandat koji nije nametao javnosti, niti ga je konzumirao, iako je mogao.

Ponovio da nitko nije odgovarao za ubojstvo dvanaest redarstvenika

"Pričamo o nečemu što odvraća pozornost, a ne pričamo o onome što je bitno, a to je činjenica da je ovo četrnaesta Vlada koja je uredno položila vijence u Borovu Selu u spomen na dvanaest redarstvenika, a 300 metara dalje stoji mauzolej Vukašinu Šoškočaninu", kazao je Penava napominjući kako još uvijek nitko nije odgovarao za ubojstvo dvanaest redarstvenika.

"Sad možete misliti što to govori o nama kao državi", poručio je Penava nakon obilaska radova u Bogdanovačkoj ulici u Vukovaru. Ukoliko uđe u Hrvatski sabor, najavio je, zalagat će se za rješavanje stvari iz prošlosti koje su još uvijek ostale neriješene.

Nije želio komentirati imenovanje Nikole Mažara za povjerenika HDZ-a za grad Vukovar rekavši kako je Vukovar mali grad i svatko zna sve o svakome i kako radi. Penava je ocijenio bitnim da sami građani Vukovara budu fokusirani i prate procese i promjene te prepoznaju tko je autentičan, a tko dopušta samo da vrijeme i mandati prolaze.

Na izborima sa Škorinim Domovinskim pokretom

Podsjetimo, Ivan Penava napustio je HDZ, a za njim idu i svi gradski vijećnici HDZ-a. Ocijenio je da je njegova dosadašnja stranka okrenula leđa Vukovaru te otkrio da će na izbore sa Škorinim Domovinskim pokretom.

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije donio je odluku o raspuštanju tijela Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara. Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomo Medved posjetio je Vukovar i oštrim riječima komentirao Penavin odlazak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene