Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

i nisu na otvorenom

Fotografija pokazala da je Plenković dodirivao zaraženog Đokovića: Iz Vlade objašnjavaju zašto premijer ipak neće u samoizolaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bi li premijer Andrej Plenković ipak morao u samoizolaciju? Iz Banskih su dvora tvrdili da nije bio u kontaktu sa zaraženim, ali fotografija ipak pokazuje da je bio.

"Slijedom kratkog boravka na Adria Touru u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan", objavili su iz Ureda predsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Kako je tada tvrdio glasnogovornik Vlade Marko Milić, premijer se kratko sastao s Novakom Đokovićem, Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem te je s njima razgovarao oko dvije minute i pritom se nisu rukovali.

Rukovali se možda nisu, ali kontakta je ipak bilo. Fotografija susreta Plenkovića i Novaka Đokovića govori više od tisuću riječi. Osim opreznog pozdrava šakom koji je u novije vrijeme zamijenilo rukovanje, premijer Andrej Plenković dodirnuo je zaraženog srpskog igrača koji je objavio da je pozitivan na koronavirus.

Plenković ipak neće u samoizolaciju

Unatoč tome premijer Plenković neće ići u samoizolaciju. "Prema mišljenju epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo premijer ne treba ići u samoizolaciju jer nije ostvaren bliski kontakt. S obzirom na to da je premijer s Đokovićem razgovarao manje od tri minute i da se nisu rukovali, nije ostvaren bliski kontakt niti je samoizolacija potrebna. Po definiciji Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, bliski kontakt podrazumijeva kontakt s osobom zaraženom COVI-19 bil au kontaktu duže od 15 minuta u zatvorenoj prostoriji", rekao nam je Milić. 

Fotografije je snimio Mario Ćužić za Hrvatski teniski savez i objavljene su na društvenim mrežama Saveza. Fotografija na kojoj Plenković tapše Đokovića po ramenu netragom je nestala iz njihove galerije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene