Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka s Mirogoja

Plenković o Milanovićevom bojkotu Dana državnosti: "Loše je ako predsjednik tako govori"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović rekao je da će samo položiti vijence na Mirogoju, ali da neće sudjelovati u ostatku ceremonije, na što je reagirao premijer Plenković.

Na Mirogoju povodom Dana državnosti bio i premijer Andrej Plenković koji je komentirao činjenicu da je Milanovićev položio vijence na Mirogoju, ali da je odlučio kako neće sudjelovati na ostatku obilježavanja Dana državnosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Loše je ako predsjednik tako govori o zakonskim propisima koje je donio Sabor. Račanova vlada je promijenila Dan državnosti i stavila ga 25. lipnja koji je isto važan datum, ali ovo je bio početak. Zato mi je žao da tako govori o ključnom datumu za suvremenu povijest. Vjerujem da će kroz mandat promijeniti stajalište.", rekao je Plenković.

Nije htio komentirati Milanovićevu izjavu da je ovo predizborni skup HDZ-a, kao ni činjenicu da Milanović nije htio do groba dr. Franje Tuđmana. 

Govorio je i o jučerašnjim uhićenjima. Smatra da ne ona neće loše utjecati na imidž HDZ-a.

"Pravna država mora funkcionirati, državno odvjetništvo i policija su neovisni. Ako je netko počinio kazneno djelo, policija i DORH trebaju raditi bez obzira na trenutak, bez obzira o kome se radi. Borimo se protiv korupcije i ovo je još jedan dokaz . Ne može to naštetiti stranci jer svi osumnjičeni za kazneno djelo moraju biti procesuirani", rekao je. 

Odbacio je teze da je riječ o predizbornom igrokazu. Rekao je da oporba time nastoji ovom HDZ-u prišiti ono što ne stoji. 

Na pitanje je li bila loša ideja da se nakon afere sa stanom Josipu Rimac svejedno stavi na mjesto tajnice u Ministarstvu uprave, Plenković je rekao da uhićenja, koliko je vidio, nemaju veze s tim Ministarstvom.

Novinare je zanimalo i zašto je tako brzo smjenjenja.

"To je poruka", odvratio je premijer i dodao da će i stranačka tijela eventualno odlučivati o njenoj sudbini u stranci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene