Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i toga ima

Predizborni plakati u kojem se protukandidati uspoređuju s bebama i lubenicama: "Zelen na površini, crven u srcu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za tjedan dana u Hrvatskoj se održava prvi krug lokalnih izbora. Predizborna kampanja već je na vrhuncu, a svakoga dana iskaču novi načini kako pridobiti glasače.

Hrvatski suverenisti, Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove napravili su plakate za predizbornu utrku u Zagrebu usmjerenu protiv kandidata zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Tomislava Tomaševića, koji je prema anketama favorit za poziciju gradonačelnika Zagreba. Plakati već kruže društvenim mrežama, a navodno ih ima polijepljenih i po gradu.

Na svakom plakatu glavna je izreka ''Obranimo Zagreb zajedno''.

''Ova lubenica je baš poput Tomislava. Zelena na površini, crvena u Srcu'', piše na jednom predizbornom plakatu dok je na drugom beba koja nema ni dana radnog staža.

''Baš poput Tomislava'', poručuje plakat dok je na trećem fotografija pola Tomaševića, pola Georgea Sorosa, američkog investitora i utemeljitelja zaklade Otvorenog društva mađarskog podrijetla, uz kojeg se vežu brojne teorije zavjere. Već nekoliko puta pojedini protukandidati optužili su Tomaševića da iza njega stoji Soros. 

U Možemo! nisu htjeli komentirati plakate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene