Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSTALE STRANKE OSUDILE ČIN

Kandidatu za gradonačelnika prijete smrću: ''Pravi metak dolazi kroz cijev''

Kandidat za karlovačkog gradonačelnika dobio je prijeteće pismo u kojemu mu anonimna osoba poručuje da ''pravi metak dolazi kroz cijev''. O svemu je obaviještena i polciija.

Davor Petračić je nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca kojega podržava SDP, HSS i Reformisti, a u prvom krugu izbora je osvojio 33,35 posto glasova birača i time se plasirao u drugi krug koji se održava 30. svibnja. Borit će se protiv HDZ-ovog i HSLS-ovog kandidata i sadašnjeg gradonačelnika Damira Mandića.

Naime, dobio je anonimno pismo u kojemu je priložen metak, a u poruci piše: ''Pravi dolazi kroz cijev''. Na pečatu se vidi da je pismo poslano 13. svibnja na njegovu adresu.

Iz policije su potvrdili da su dobili dojavu o prijetnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajno glasanje Zlata Đurđević dobila jedan glas: Vrhovni sud raspravljao o kandidatima za predsjednika, nitko nije dobio pozitivno mišljenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo miješanje karata SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije: ''Pokazalo se da su promjene moguće. Stjepan Kožić se već prilično umorio''

''U ovom trenutku se u političkoj postaji Karlovac zaprima kaznena prijava za jedno kazneno djelo o prijetnji temeljem koje će se provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i pronalaska počinitelja.''

Stranke osudile čin

Stjepan Mikulandrić je prijetnje smrću metkom poslanim poštom uz poruku da ''pravi dolazi kroz cijev'' nazvao neciviliziranim i nedopustivim zdravom umu te ''pucnjem u demokratsko pravo na birati i biti biran''.

U izjavi za Hinu poručio je svima, pa i počinitelju, da se nisu uplašili i da Petračić i on nastavljaju s kampanjom, kako je rekao, ''on za gradonačelnika, a ja za župana, kao da se ništa nije dogodilo''.

U priopćenju medijima Mikulandrić otvara i pitanje je li prijetnja Petračiću ispad pojedinca, odraz ugroženosti dosadašnjeg načina života ''zbog mogućnosti da dođe do promjene u izvršnoj vlasti u Gradu Karlovcu''.

Policiju i pravosudna tijela poziva da zbog svega žurno odgovore jer Petračić, kao i svi građani Karlovca, zaslužuju odgovor i zaštitu državnih institucija.

Predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić i kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin u priopćenju su osudile prijetnju i pozvale su mjerodavne institucije da ''što prije pronađu i procesuiraju počinitelja toga kaznenog djela''.

''Pravo svakog čovjeka je osjećati se sigurnim u svojem gradu, u svojoj domovini, zbog čega se nadamo da se ovakve prijetnje neće ponavljati i da će počinitelj odgovarati za svoje djelo. U demokratskoj državi kao što je Republika Hrvatska svatko ima pravo na ravnopravnost i slobodu mišljenja, a pogotovo na život bez straha'', stoji u priopćenju u kojem pozivaju sve da poštuju jedni druge i različitosti koje nas okružuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završen očevid Policija objavila detalje stravične prometne nesreće u Lici: Vozač je prešao u suprotnu traku

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita tko tu koga bocka? Svemir glavna tema izbora u Splitu: Mihanović promijenio slogan za drugi krug, Puljak to nije mogao prešutjeti

Iz Podružnice DP-a Karlovačke županije stiglo je priopćenje s oštrom osudom ''neprimjerenog čina prema kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću'' i pozivom da ''institucije napokon počnu raditi svoj posao za koji su nadležne i što prije otkriju počinitelje''.

''Ovako ozbiljne prijetnje zastrašuju ne samo gospodina Petračića, nego i sve građane grada Karlovca i unose nemir i nesigurnost'', stoji u priopćenju Domovinskog pokreta koje je potpisala glasnogovornica i tajnica te podružnice Jelena Laić.

Lokalni HSP također ''osuđuje svaki oblik nasilja i kriminalnog djelovanja, kako u politici tako i izvan nje'', te pozivaju pravnu državu ''da napokon profunkcionira''. Predsjednik županijskog HSP-a Željko Belanek smatra da se kaznana djela s političkom konotacijom, poput svastike na Poljudu, nikad ne otkriju, a da u ovom slučaju treba ''neprijeporno, istinito i jasno utvrditi motive i pobudu tog kaznenog djela''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene