Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Novi gradonačelnik Osijeka

Ivan Radić preuzima palicu u rodnom gradu: Ne propušta priliku navijati za omiljene osječke nogometaše, a sada je i sam odigrao najvažniju utakmicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlast u Osijeku preuzeo je mladi HDZ-ovac Ivan Radić.

Osijek je izabrao novog gradonačelnika. Vlast u rodnom gradu preuzima HDZ-ov Ivan Radić.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose Novi osječki KBC Objavio gradonačelnik VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova velebna bolnica u Osijeku

Radić je rođen u Osijeku 15. lipnja 1987. godine. Tamo je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na osječkom Ekonomskom fakultetu s temom ''Aglomeracija, produktivnost i regionalni ekonomski rast''.

Sport novom gradonačelniku nije stran. Od školskih dana bavio se košarkom, a igrao je na poziciji razigravača, za koju kaže da je dobro odgovarala uz njegovu osobnost. Za sebe kaže da voli diktirati tempo, a na igralištu i danas zna iznenaditi pokojim potezom.

Ne propušta otići na utakmicu

U politiku se uključio jer je shvatio da je to najbolji način da mijenja život u svojoj okolini. Saborski zastupnik postao je 2015. godine, a najradije sudjeluje u raspravama koje se tiču Slavonije, Baranje i Osijeka.

Na svojim je službenim stranicama istaknuo da je utakmica za gradonačelnika Osijeka najvažnija u njegovoj karijeri. U tome ga podržava supruga Iva, koju je upoznao u prvom razredu srednje škole.

''U slobodno vrijeme družim se s prijateljima, mačkom Malim, rekreativno igram košarku i nogomet, idem u kino i šetnje, a opuštaju me trčanje i teretana. Ne propuštam utakmice 'bijelo-plavih' i na tribinama sam kad god mi obveze dopuštaju. Vjerujem da će se njihov sportski uspon poklopiti s razvojnim usponom našega grada i da će Osijek, u sportskom i svakom drugom smislu, u budućnosti biti na prvom mjestu'', napisao je Radić na svojoj službenoj stranici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene