Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju svi za zalihe

Prazne police socijalnih samoposluga, humanitarne udruge u nestašici: "Danas smo odnijeli zadnji paket jednoj obitelji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok mnogi u stanovima gomilaju zalihe hrane, police socijalnih samoposluga ovih su dana prazne. I humanitarne udruge teško dolaze do donacija.

Svaki peti stanovnik Hrvatske i svaki treći umirovljenik nije bio u mogućnosti nabaviti zalihe, jer žive na rubu siromaštva. Prepušteni su socijalnim samoposlugama, no i njihove police ovih su dana prazne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Tako je, tek nedavno otvorena socijalna samoposluga u Đakovu, zbog mjera zaštite morala zatvoriti svoja vrata. A tu su i udruge koje su se našle u problemima.

Ivan Bassi, iz Udruge sv. Vinka Paulskog objasnio da su se našli pred zidom. 

"Ne možemo raditi humanitarne akcije, ne možemo se okupljati, pred zidom smo. Danas smo praktički odnijeli poslijednji paket jednoj obitelji. Pokušavamo se organizirati preko društvenih mreža", rekao je Bassi.

Objasnio je da samo na području Đakova postoji oko 150 obitelji kojima treba pomoć. Udruga im pomaže tijekom blagdana, ali i cijele godine.

Na pitanje ima li načina da se ipak i u doba samoizolacije pomogne drugima, kaže da ima.  "

"Treba slušati Stožer civilne zaštite, ali dobro je i da se međusobno pomažemo, da prepoznamo potrebu onih koji su nam najbliži", kazao je Ivan Bassi.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene