Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nadopunjavat će se mjere

Zatvaraju se dječja igrališta diljem Hrvatske: ''Policija će kontrolirati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se sprječilo širenje zaraze koronavirusom, gradovi donose odluke o zatvaranju dječjih igrališta i sportskih građevina.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 19. ožujka 2020. u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19 u Zagrebu se obustavlja rad sportskih građevina ustanove Upravljanje sportskim objektima na razdoblje od 30 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana

Mole sve korisnike otvorenih objekata (RSC Jarun i SRC Bundek) da se zbog osobne sigurnosti i sigurnosti drugih korisnika pridržavaju zadanih protuepidemijskih mjera te strogih mjera socijalnog distanciranja.

Donijeli su i odluku o zatvaranju dječjih igrališta u Zagrebu. Već su postavljene trake komunalnog redarstva koje će provjeravati pridržavaju li se roditelji mjera.

''Sva dječja igrališta u Gradu Zagrebu, uključujući sva vrtićka i školska igrališta i dvorišta, bit će zatvorena s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom.
Ona igrališta koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti i ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja.
Za detalje o Odluci koju smo prema nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dužni poštovati, molimo da se obratite istom'', stoji u odluci koju potpisuje pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.
 

I Zadar je donio odluku. Zatvaraju se sva dječja igrališta na području Zadra neovisno u čijem su vlasništvu ili tko njima upravlja, objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra. Zatvorena su igrališta i u Karlovcu, Sisku i drugim gradovima.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je da će Stožer ''vjerojatno nadopunjavati mjere'' koje će se odnositi na smanjenje rizika širenja zaraze. ''To se odnosi na dječja igrališta i na još neka okupljanja. Moramo zauzeti jasniji stav i o sprovodima te o svadbama. Morat ćemo naći mjeru kako da se to regulira u ovoj situaciji", rekao je Božinović i najavio da će i policija dodatno kontrolirati igrališta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene