Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popuštanje mjera

U Zagrebu u promet puštena nova tramvajska linija, tramvaj posebno oslikan u čast vatrogascima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puštanje u promet prigodno oslikane "sedmice" bila je ujedno i prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa.

U sklopu druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, u promet je u ponedjeljak popodne s terminala u Dupcu puštena tramvajska linija 7 koja povezuje Dubec preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora, sa Savskim mostom, izvijestio je ZET.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gužve na Velesajmu Otkriveno zašto su pozivi za cijepljenje počeli stizati mladima, poznato i što s onima koji odbiju AstraZenecu Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?"

Puštanje u promet prigodno oslikane "sedmice" bila je ujedno i prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa.

"Ovo je naše 'Hvala' zagrebačkim vatrogascima koji su nakon potresa izvršili 4200 intervencija i sanirali preko 3500 dimnjaka. Puštanjem u promet ove tramvajske linije, koja će voziti Maksimirskom i Šubićevom ulicom, postupno normaliziramo autobusni i tramvajski promet u Gradu", izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških preporuka prilikom vožnje u tramvajima i autobusima.

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela najavila je kako će uskoro u prometu biti i ostale tramvajske linije. Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, ovisno o dinamici radova Vodnikovoj ulici, tramvaji će početi voziti preko Glavnog kolodovora.

"Na taj ćemo način obuhvatiti sve linije tramvajskog prometa u Gradu Zagrebu, osim onih linija u samoj gradskoj jezgri", istaknula je Žgela.

Od jutarnjih sati u prometu se nalazi i tramvajska linija 12 (Ljubljanica - Dubrava) koja prometuje izmijenjenom trasom: Ljubljanica - Ulica Grada Vukovara - Držićeva - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimirska - Dubrava. Linija 5 vraćena je na svoju uobičajenu trasu: Prečko - Savska cesta - Ulica Grada Vukovara - Držićeva - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimirska - Dubrava.

Sve tramvajske linije prometuju prema prilagođenom rasporedu vožnje, a detaljnije informacije o trasama kao i važećem rasporedu možete provjeriti na internetskoj stranici www.zet.hr

Autobusne linije 110, 161, 162 od utorka prometuju izmijenjenim trasama

Autobusne linije 110 (Savski most - Botinec), 161 (Savski most - Kupinečki Kraljevec - Štrpet) i 162 (Savski most - Ašpergeri - Kupinec) će od utorka, 5. svibnja u 8 sati do utorka, 12. svibnja prometovati djelomično izmijenjenim trasama zbog radova na dijelu Brezovičke ceste, od Karlovačke ceste do željezničko cestovnog prijelaza:

Linije 110,161,162 tako će od Savskog mosta prometovati redovnom trasom do raskrižja Remetinečke ceste i Ulice dr. Luje Naletilića, a zatim - (lijevo) Ulica dr. Luje Naletilića - (desno) Ulica Zlatarova zlata - Ulica Zoranićeve planine - (lijevo) Brezovička cesta - u nastavku uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Linija 110 će iz smjera Botinca prema Savskom mostu prometovati redovnom trasom.

Linije 161 i 162 prema Savskom mostu vozit će: Štrpet, Kupinec - redovnom trasom do raskrižja Brezovičke ceste i Ulice Baščanske ploče - (desno) Ulica Baščanske ploče - (lijevo) Ulica Zlatarova zlata - (lijevo) Ulica dr. Luje Naletilića - (desno) Remetinečka cesta - i dalje uobičajenom trasom do Savskom mosta.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene