Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVIJE GODINE PANDEMIJE

Američke vlasti upozorile građane: ''Izbjegavajte putovanja u pet europskih zemalja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti pozvale su u ponedjeljak građane i građanke da izbjegavaju putovanja u desetak zemalja, među kojima su Francuska i Portugal, uoči nadolazećih blagdana i u svjetlu pojave nove varijante koronavirusa.

"Izbjegavajte putovanja u Francusku", preporučilo je Državno tajništvo SAD-a američkim građanima, podižući razinu upozorenja na 4 za tu zemlju i još nekoliko njih.

"Zbog aktualne situacije u Francuskoj čak i potpuno cijepljeni putnici mogu biti u riziku da se zaraze ili šire virus", objavio je Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC).

Među europskim zemljama na popisu se, osim Francuske i Portugala, nalaze i Cipar, Andora i Lihtenštajn.

Francuska, u kojoj se broj dnevno novozaraženih trenutno broji u desecima tisuća, objavila je u ponedjeljak navečer nove restrikcije: zatvaranje diskoklubova na četiri tjedna, jačanje sanitarnih protokola za škole te olakšavanje cijepljenja za starije od 60.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Je li prekasno? Britanski znanstvenik: ''Pravila za putovanja došla su prekasno da zaustave novi val''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poslali upozorenje WHO: "Opće zabrane putovanja neće spriječiti međunarodno širenje virusa, osobe starije od 60 trebaju odgoditi put"

Portugal, zemlja koja ima najvišu razinu procijepljenosti u Europi (87 posto ukupnog stanovništva), prošli je tjedan ponovno uveo mjere kontrole epidemije (COVID propusnica, nošenje maski), pokrećući istovremeno novu kampanju cijepljenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene