Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo i suza i smijeha

Volonteri sakupili mobitele pa oboljelima od korone u Dubravi omogućili da vide svoje najmilije: "Svi smo se naježili svako malo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijente COVID odjela u Kliničkoj bolnici Dubrava razveselili su volonteri koji su organizirali akciju "Obitelj na dar". Zbor je zapjevao i za bolesnu dječicu na Rebru.

Posljednjih dana volonteri su prikupljali pametne mobitele i u četvrtak su ušli u COVID odjel. Pacijentima starije životne dobi omogućili su da vide i čestitaju Božić svojim obiteljima.

Bilo je tu i suza i smijeha. Akcijom je prikupljeno više mobitela nego što je trebalo za Dubravu pa se organizatori nadaju da će se proširiti i na ostale COVID odjele u Hrvatskoj.

"Bila je ta jedna gospođa koju je doslovno cijela obitelj dočekala. Od unuka, mislim da je sin tu bio. Stvarno, predivno. Predivno", kazala je studentica medicine i volonterka Lea.

"Čak i ovi koji nisu bili toliko dobrog zdravstvenog stanja, samo da su čuli svoje obitelji. To je ono - iako ne mogu ništa reći, barem se osmijeh nakon tih 5 ili 10 minuta razgovora pojavi na licu u kakvom god bili stanju. To stvarno... svi smo se naježili svako malo", opisala je studentica medicine i volonterka Jana.

Božićne pjesme čule su se ispred COVID bolnice. Zbor je pjesmom u KB Dubravu unio malo blagdanskog duha. Na videosnimci koju smo dobili od čitatelja vidi se ruka zaposlenika koji maše s prozora.

I na Rebru iznenađenje

I na Rebru - iznenađenje! Bolesnoj dječici pod prozorom je zapjevao zbor. Mladi iz zborova zagrebačkih župa su se okupili i za Badnjak odlučili razveseliti pacijente te izveli nekoliko pjesama.

A iz KBC-a Zagreb osoblje je poslalo simbolične poklone svojim kolegama koji rade na COVID odjelima pa su tako i pune kutije stigle u stacionar u Areni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE KAO PROŠLIH GODINA, ALI... COVID kolenda: Unatoč strogim mjerama Dubrovčani izašli na Stradun kako bi obilježili Badnjak

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Misli na druge. Cijepi se!" Veliki vodič kroz cijepljenje: Kojim ćemo se redosljedom cijepiti, koliko doza stiže i hoće li ga biti dosta za sve koji ga žele

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene