Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplja zabava

Pogledajte snimku otkrivanja ilegalnog noćnog kluba u Zagrebu: Nisu se nosile maske, pronađen je i pištolj...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskoj raciji na području centra Zagreba u ugostiteljskom objektu zatečeno je preko 30 osoba. Nisu se nosile zaštitne maske za lice, a ugostiteljskom objektu je zabranjeno obavljanje djelatnosti te se vlasnika sumnjiči za kazneno djelo širenja i prenošenje zaraznih bolesti.

Zagrebački policajci u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području centra grada, a koji je radio unatoč zabrani; protivno ''Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske''. Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su i provjerene ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policajaca nije bilo uporabe sredstava prisile. Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policajci izdali tri obavijesti o prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni.

Za 24-godišnjaka utvrđeno je da je za njim raspisana potraga te je pronađen plinski pištolj za što mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja. Službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera u kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja.

 

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb su utvrdili prekršaj i izdano je usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Hrvatska se prazni'' Stručnjaci protiv javnog linča medicinara koji su feštali u KB-u Dubrava: "Ne vidim u toj veselici nikakva grijeha"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili mjere Koronaparty u Bjelovaru: Policija upala na tulum, u klubu se okupilo 13 osoba, organizatorica zaradila prekršajni nalog

''U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Širenje i prenošenje zarazne bolesti' te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku'', priopćili su iz PU zagrebačke.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene