Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačana kontrola

U večernjim satima smanjile se gužve na graničnim prijelazima: Kolone sada jedan kilometar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas su gužve na graničnim prijelazima, ali na izlazu iz Hrvatske prema Srbiji. Na graničnom prijelazu Bajakovo čekalo se do dva sata oko 17 sati oko 30 minuta, dok se na prijelazu Tovarnik čekalo oko sat i pol. U večernjim satima kolone su se smanjile na oko jedan kilometar.

Nakon jučerašnjih kilometarskih gužvi na Bregani, danas je znatno bolje stanje. Na ulazak u Hrvatsku oko 17 sati čekalo se do pola sata. Pojačan je i autobusni promet, a prijevoznici se pitaju za koga će voziti od srijede, jer im rad nije zabranjen, a konkretne upute od stožera još nisu dobili.

"Kada je bio onaj lockdown u tim trenucima su nama linije bile zatvorene pa smo onda znali da ne moramo voziti. A sada u ovim trenucima nam nije rečeno da se zatvaramo, odnosno koliko sam shvatio prema mjerama i dalje građani mogu putovati, osobito na radna mjesta znači naša je usluga potrebna. Pošto je naša usluga potrebna mi ne možemo zatvoriti jer ljudi neće moći na posao, mi se nalazimo u dvojakoj situaciji da obavljamo javni posao, a s druge strane nemamo osigurač da će nam to neko osigurati i platiti", kaže Hrvoje Meštrović iz Udruge hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoznika.

Pojačan je promet na važnijim cestama te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje. Zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima i danas su bile gužve.

U večernjim satima na graničnim prijelazima Bajakovo i Bregana kolone su bile oko jedan kilometar.

Aktualnu situaciju u prometu na cestama i graničnim prijelazima možete vidjeti na stranici HAK-a.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.godine.

Putnici koji dolaze iz "zelenih područja EU" ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH. Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza.

Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga. Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Tatjana Juraić - 1 višesatno čekanje Kolaps na Bregani: "Od ponoći je prošlo više od 21.000 putnika, sve usporavaju oni koji ne pripreme dokumente na vrijeme"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojačane kontrole Sve veće gužve na granicama: Putnici stoje u kilometarskim kolonama, za ulazak u Hrvatsku čeka se i do osam sati

Osim toga, objavljena je odluka o uvođenju propusnica pa su mnogi građani otišli na put prije stupanja na snagu te mjere i odluke o ograničenju putovanja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene