Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi u Hrvatskoj

Ne morate izlaziti iz automobila: U Zagrebu uvedeno ''drive in'' testiranje na koronavirus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) "Dr. Andrija Štampar" od utorka je kao prvi u Hrvatskoj uveo "drive in" dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

"Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba", ističu iz Zavoda.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Koji su kriteriji? Znate li da vam epidemiolozi COVID mogu dijagnosticirati i bez testiranja? Provjerili smo kako

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika. Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi preko odabranog liječnika obiteljske medicine.

Ovo je tek jedna od mjera koju su NZZJZ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane, ističu, i dio je brojnih aktivnosti koje provode već niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje građana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene