Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LUKA SPASA

U Dubrovnik uplovio kruzer koji je mjesecima plovio morima zbog koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzer Carnival Magic uplovio je u dubrovačku luku. Na tom kruzeru došlo je 756 pomoraca, a među njima su petorica Hrvata.

Radi se o pomorcima koji su zapeli na morima i oceanima zbog epidemije koronavirusa, no sada se mogu vratiti svojim kućama. Na brodu je svega pet državljana RH, a za pomorce je organiziran siguran put kući.

Pročitajte i ovo Mato Franković - 1 Pripremaju se za crni scenarij Gradonačelnik grada najpogođenijeg korona krizom: ''Dubrovnik bilježi katastrofalne rezultate. Više nikad ne smije ovisiti o turizmu'' Slika nije dostupna Strah od dvotjedne karantene Gradonačelnik Dubrovnika poslao pismo britanskom premijeru: ''Dubrovački turizam ovisi o britanskom tržištu. Kod donošenja mjera promatrajte Hrvatsku po regijama, ne kao cjelinu''

Strane državljane očekuju dva aviona u Čilipima koji će ih odvesti u Rumunjsku i Ukrajinu. Dio njih bit će prevezen autobusima, primjerice oni koji putuju u Sloveniju ili Mađarsku. Na kruzeru su državljani 10-ak zemalja, od čega njih pet iz Hrvatske.

Romano Perić, koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj i pomoćnih glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, rekao nam je kako će svim pomorcima biti izmjerena temperatura, ali neće biti testirani jer su svi proveli dosta vremena u izolaciji i imali su cijelo vrijeme odgovarajuću zdravstvenu skrb na brodu. 

"Uvjereni smo da na brodu nema zaraženih s obzirom na to da su pomorci proveli dosta vremena u karanteni", kazao je Perić.

Radi se o prvom kruzeru od ukupno dva koji dolaze u Dubrovnik u sklopu repatrijacije. Drugi kruzer Carnival Breeze uplovit će u luku za osam dana, a na njemu se nalazi stotinjak Hrvata.

  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene