Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zajedno za slobodu"

VIDEO Vodeni topovi, suzavac, svakojaki predmeti: Na prosvjedu protiv COVID mjera maskirani prosvjednici sukobili se s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prosvjedu protiv epidemioloških mjera u Bruxellesu sudjelovalo je oko 35 tisuća ljudi, a došlo je i do fizičkih sukoba s policijom.

Sukobi su izbili u nedjelju na prosvjedima protiv novih COVID mjera u Bruxellesu, gdje su se po procjeni policije okupili desetci tisuća ljudi.

Prosvjedna povorka je krenula mirno, ali je policija zatim upotrijebila vodene topove i suzavac protiv skupine koja ih je gađala svakojakim predmetima, izvijestio je fotograf AFP-a.

Tijekom sukoba neki su prosvjednici bili maskirani i nosili su flamanske zastave.

Izravan sukob s interventnim snagama dogodio se blizu četvrti u kojoj su europske ustanove i vlada u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nemilosrdni četvrti val Lockdown za devet milijuna ljudi: Austrija se sutra zatvara, zemlje posežu za sve strožim mjerama

Pročitajte i ovo Prosvjedi protiv Covid mjera u Europi - 6 ''Odvratno ekstremno nasilje'' Prosvjedi diljem Europe: Policija pucala u zrak, ozlijeđeno najmanje sedam osoba

Oko 35 tisuća ljudi, po procjeni policije, sudjelovalo je u prosvjednoj povorci protiv novih COVID mjera koje je vlada obznanila u srijedu.

Sudionici prosvjeda održanog pod geslom "Zajedno za slobodu", uglavnom su kritizirali odluku vlasti o zabrani ulaska necijepljenih u mjesta kao što su restorani i barovi.

Belgija, koja je u srijedu uvela opću obvezu nošenja maske, želi uvesti i obvezan rad od kuće za zanimanja koja to omogućuju kako bi se suzbilo naglo širenje epidemije u zemlji.

Ta zemlja gdje je ovog tjedna u prosjeku prijavljeno gotovo 10.300 novozaraženih na dan, ima dinamiku širenja virusa kakva nije zabilježena godinu dana.

Zemlja ima stopu hospitalizacije kakva je zadnji puta bila u svibnju, što znači da je u bolnicama više od dvije tisuće pacijenata, među kojima više od 25 posto na intenzivnom liječenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene