Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminulo devet ljudi

Ravnatelj splitskog Doma za starije Ivan Škaričić vratio se na posao, desetak štićenika otpušteno iz bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici, gdje se bila proširila zaraza koronavirusa, dosad je otpušteno iz bolnice te su vraćeni u dom.

Povjerenica doma Helena Bandalović Bandalović izjavila je u utorak Hini kako je slijedom epidemioloških preporuka ravnatelj doma Ivan Škaričić 14 dana bio u samoizolaciji, nakon čega je testiran i s obzirom da je bio negativan vratio se na posao krajem prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Danijell Nikolla Skratili im radno vrijeme Splitski stožer postrožio mjere, ugostitelji na koljenima: "Preuzet ćemo odgovornost, ali neka se i ostali drže mjera" Slika nije dostupna Pomoć u koronakrizi Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu

Istaknula je kako je stanje u domu stabilizirano, tamo je trenutno oko 130 štićenika, a brojka se dinamički mijenja s obzirom da se iz bolnice vraćaju izliječeni korisnici. Takvih je tri do pet dnevno, dodala je.

"Oni se vraćaju iz bolnice u dom ako su dva puta uzastopno negativni i ako je njihovo drugo opće zdravstveno stanje dobro. Do sada ih se vratilo desetak. Oni se postupno vraćaju, a drugi dio štićenika još je u makarskoj Biokovci dok se stanje, koje se i dalje epidemiološki prati, ne stabilizira", naglasila je.

Helenu Bandalović je nakon proboja koronavirusa za povjerenicu Doma za starije i nemoćne osobe postavio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene