Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj oboljelih

Postrožuju mjere: Španjolska zatvara noćne klubove, Britanija uvodi karantene za dolaske iz više zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog porasta novooboljelih, diljem Europe uvode se mjere. Španjolska zatvara noćne klubove, a rad restorana i barova ograničen je do jedan sat iza ponoći. Britanci su najavili obveznu karantenu za dolaske iz više zemalja.

Nije samo slučaj sa Hrvatskom, noćne klubove zbog porasta novozaraženih zatvara i Španjolska. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Druga korona godina Stiglo upozorenje: "U brojnim zemljama situacija će postati još gora, prije nego što postane bolja". Na proljeće u Europi još jedno cjepivo? Slika nije dostupna Šesta u svijetu Epidemija u Europi ne posustaje: Nakon Velike Britanije, još jedna zemlja prešla 60.000 umrlih

Rad restorana i barova ograničen je do 1 sat iza ponoći. U četvrtak se u jednom danu inficiralo gotovo 3.000 stanovnika, najviše od kraja travnja, pa je vlada dan kasnije sazvala izvanredni sastanak s predstavnicima 17 autonomnih pokrajina kako bi zajednički zaustavili širenje virusa.

Jednoglasno su odlučili zatvoriti noćne klubove u čitavoj Španjolskoj, unatoč turističkoj sezoni, napomenuvši kako su takva mjesta glavni generator izbijanja virusa.

Zabranjeno je pušenje na ulicama, terasama i svim otvorenim prostorima gdje se ne može čitavo vrijeme garantirati udaljenost od dva metra među osobama.

Tu su mjeru već bile uvele pokrajine Galicija i Kanarski otoci.

I zemlje okruženja bilježe porast novih slučajeva. U Sloveniji je potvrđeno 37 novozaraženih, u BiH 345, a 11 osoba je umrlo. BiH vlasti ističu da su uzorci prikupljani više dana, a testirani su u posljednja 24 sata. U Srbiji je 235 novih slučajeva, uz četvero preminulih. Zbog porasta novooboljelih, diljem Europe uvode se mjere. Britanci su najavili obveznu karantenu za dolaske iz više zemalja, pa su se britanski turisti požurili s godišnjih odmora.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene