Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna donacija

U Sisku postavljen trijažni šator, nadbiskupija bolnici donirala respirator i potrebnu opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačka je biskupija Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" donirala respirator vrijedan gotovo 190.000 kuna kako bi pomogla medicinskom osoblju u borbi protiv koronovirusa.

Sisačka biskupija donacijom respiratora Općoj bolnici u Sisku pomogla je u poboljšanju kvalitete liječenja najugroženijih pacijenata. U dogovoru s vodstvom i stručnim timom bolnice, uz respirator je nabavljen i sav pribor potreban za njegovu uporabu, uključujući kolica, stalak za pridržavanje cijevi za ventilaciju i testna pluća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NITKO NIJE NA RESPIRATORU Dobre vijesti iz Stožera: Nema novooboljelih, na bolničkom liječenju još 7 osoba Slika nije dostupna DEMONTIRANO I UKLONJENO Nema više jezivih prizora – raspremaju se bolnički kreveti u Areni i Gradskom vrtu

Također, ispred zgrade sisačkog Doma zdravlja djelatnici sisačkog Crvenog križa postavili su šator u kojem će se, ako bude bilo potrebno, obavljati trijaža pacijenata.

Biskupija prikuplja donacije za Zagreb

Sisački biskup Vlado Košić već je prije, nakon niza potresa koji su pogodili Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju te teško oštetili katedralu i druge crkve, pozvao na kršćansku solidarnost pri uklanjanju nastale štete pa je pri toj biskupiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na račun Sisačke biskupije: HR0623600001102123574 (Zaba) s naznakom ”Za Zagrebačku nadbiskupiju“, a prikupljeni novac, nakon završetka akcije, bit će upućen u Zagrebačku nadbiskupiju.

Obiteljsko savjetovalište i Ured za duhovnu pomoć Sisačke biskupije pokrenuli su i telefonsko savjetovalište za osobe u samoizolaciji i one kojima je potrebna stručna pomoć i potpora u nošenju s trenutačnom epidemiološkom situacijom.

Pomoć je posebno namijenjena onima koji trenutačno osjećaju obeshrabrenost, zabrinutost, tjeskobu, potištenost, uznemirenost, osamljenost i psihički pritisak te onima koji teško podnose boravak u većoj ili manjoj izolaciji ili jednostavno imaju potrebu za razgovorom. Savjetovalište radi svakog dana od 8 do 16 sati na telefonu 098 764 177 ili 098 451 672.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene