Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi diljem svijeta

Brojke im narasle za deset posto: Zbog straha od delta-soja formirali posebne timove za suzbijanje žarišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SAD-u, unatoč tomu što je riječ o jednoj od najprocjepljenijih zemalja svijeta, raste broj slučajeva zaraze delta sojem koronavirusa. Zbog toga su vlasti počeli formirati posebne timove za suzbijanje žarišta.

Bijela kuća objavila je u četvrtak da će poslati posebne timove na žarišta diljem Sjedinjenih Država radi borbe protiv vrlo zarazne delta varijante koronavirusa, pri čemu je Amerikancima koji nisu cijepljeni uputila hitan poziv da to učine.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Viši savjetnik u Bijeloj kući zadužen za borbu protiv Covida-19 Jeffrey Zients rekao je novinarima da će timovi biti spremni ubrzati opskrbu potrebnom opremom za testiranje, kao i ojačati terapijsku njegu u zajednicama koje su zabilježile porast slučajeva zaraze koronavirusom.

Prosječni sedmodnevni broj slučajeva bolesti Covid-19 u SAD-u porastao je za deset posto u odnosu na tjedan ranije, izvijestila je u utorak direktorica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rochelle Walensky.

Istaknula je da zaraznija delta varijanta koronavirusa, koja je prvi put otkrivena u Indiji, postala druga najrasprostranjenija varijanta koronavirusa u Sjedinjenim Državama.

"Jasno je da su zajednice u kojima ljudi nisu cijepljeni i dalje ranjive", izjavila je Walensky, dodajući kako je u oko tisuću okruga u SAD-u stopa cijepljenih ispod 30 posto.

Zients je rekao da će savezne službe pomagati zajednicama dodatnim angažiranjem zdravstvenog osoblja, a CDC će im pružati pomoć u suzbijanju potencijalnih širenja zaraze.

Sjedinjene Države i dalje su svjetski lider u cijepljenju protiv Covida-19, s više od 180 milijuna građana koji su primili barem jednu dozu cjepiva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene