Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA BIDENOVA ODLUKA

SAD će tražiti obavezno cijepljenje protiv koronavirusa za radnike koji prelaze granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) najavilo je u četvrtak da esencijalni radnici, poput vozača kamiona i medicinskih sestara, koji prelaze granicu na kopnenim prijelazima moraju biti potpuno cijepljeni protiv covida 19, počevši od subote.

Bidenova administracija najavila je u listopadu da će od 8. studenoga ponovno dopustiti ulazak u SAD putnicima iz Kanade i Meksika, koji u zemlju ulaze preko kopnenih graničnih prijelaza, ako su potpuno cijepljeni.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Ilustracija Rok tjedan dana U zadnji čas izbjegnuta blokada vlasti u SAD-u: Bez plaće bi ostali državni službenici, djelomično bi se ugasio državni aparat...

Američka granica s Kanadom i Meksikom zatvorena je zbog straha od širenja covida na 20 mjeseci za sve koji ne putuju zbog obaveze, a DHS je u četvrtak najavio da će proširiti odredbu na radnike koji nisu državljani SAD-a ili u SAD-u imaju stalno boravište.

Počevši od subote, "osobe koje nisu državljani SAD-a, a koje ulaze u Sjedinjene Države preko kopnenih granica ili trajektnih terminala duž sjeverne i južne granice morat će biti u potpunosti cijepljene protiv covida 19 i spremne predočiti potvrdu o cijepljenju", rekao je ministar Alejandro Mayorkas.

Za razliku od osoba koje putuju avionom, oni koji granicu prelaze na kopnenim prijelazima ne moraju pokazati negativan test na covid 19. Kanada je 15. siječnja uvela uredbu po kojoj vozači kamiona koji u tu zemlju ulaze iz SAD-a moraju biti cijepljeni.

Aktualno Guše se u prašini zbog više od deset kamenoloma, a sada se otvara i novi: "Sve je bijelo, a svako jutro budi nas zvuk čekića koji tuče u kamen" Kamenolom u blizini Trogira - 1 Kamenolom u blizini Trogira - 1 Foto: Provjereno Kamenolom u blizini Trogira - 2 Kamenolom u blizini Trogira - 2 Foto: Provjereno Kamenolom u blizini Trogira - 3 Kamenolom u blizini Trogira - 3 Foto: Provjereno Kamenolom u blizini Trogira - 4 Kamenolom u blizini Trogira - 4 Foto: Provjereno +0 Kamenolom u blizini Trogira - 5 Hrvatska Guše se u prašini zbog više od deset kamenoloma, a sada se otvara i novi: "Sve je bijelo, a svako jutro budi nas zvuk čekića koji tuče u kamen" 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene