Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ope pokušali ući

Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama: "Roditelji i učenik pokupili su stvari i otišli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama rekao nam je kako su i roditelji i učenik napustili dvorište škole.

"Prije koju minutu su otišli. Učenik je opet pokušao ući u školu, nisam mu dozvolio bez maske pa su se pokupili i otišli. Ne znam kamo", rekao nam je ravnatelj škole Samson Štibohar. I danas je, kaže, sat i pol govorio s roditeljima, pokušavajući ih ubijediti da im sin stavi masku, objašnjavajući im da to nije njego stav, već propis, no bezuspješno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna roditelji prosvjedovali Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak na nastavi. Odvjetnik tvrdi da je dogovoren poseban tretman, ravnatelj otkrio što to točno znači Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Kriza u Krapinskim Toplicama Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu"

"To vam je Sizifov posao", govori. 

Učenik i njegovi roditelji i jutros su došli na nastavu, no kao i prethodnih dana, ostali su pred vratima. 

"Došli su. Kao i svaki dan, učenik je ušao u školu. Zamolio sam ga da stavi masku kako bi mogao ući u učionicu. Odbio je. Samoinicijativno se okrenuo i napustio zgradu", rekao nam je nešto ravnatelj. 

Drugih prosvjednika niej bilo. Otac dječaka tražio je ravnatelja dokument na temelju kojeg se njegovom sinu zabranjuje ulaz.

"Tog dokumenta nema. Postoji provedbeni akt o nošenju maski. To je pravilo koje vrijedi za sve škole u Hrvatskoj", kaže ravnatelj.

Jedna prosvjednica nalazi se blizu škole. Tu je i policija.

"Nazovemo ih kad bude incidenata, danas su samoinicijativno u ophodnji. Ako se budu ljudi okupljali, postupit ću po protokolima ", dodaje ravnatelj. Ne vidi izlaz iz ove situacije.

"Ja svaki dan razgovaram s ocem. Nađemo zajednički jezik, no kad dođemo do ove teme, ukopamo se", kaže ravnatelj.

Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Roditelji ga podržavaju, a njima su se u prosvjedima ispred škole zadnjih nekoliko dana pridružili i drugi antimaskeri. Kako je rekao sam ravnatelj, oni su iz drugih mjesta i nemaju veze sa školom.

Zbog svega toga su u školu već dolazili pravobraniteljica za djecu i ministar obrazovanja, reagirao je i Centar za socijalnu skrb. Ispred škole su danima i zaštitari.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene